1.) Sell stop megbízás mini konszolidációs zónánál (általában m1 charton)
 
Kockázati felhívás: Alacsony idősíkon (M1) kereskedni a piac volatilitása miatt különösen kockázatos, így ezeket a stratégiákat csak megfelelő gyakorlattal és az átlagosnál kisebb pozimérettel ajánlom.
 
Az egyszerűség kedvéért zuhanó piacot fogok bemutatni, de ugyanez alkalmazható intenzív emelkedés esetén is. Előre bocsátom, ez egy agresszív setup, de legalább konkrét tervet ad, ha részt szeretnénk venni egy ilyen piaci mozgásban.
 
A piac nem trendszerű intenzív esésben van, mini szintenként konszolidál (megpihen) majd újra esik. Lehetőleg ezt 2 erős szint között teszi. Nekünk referenciapontoknak ennyi kb. elég is. A stratégia nagyon egyszerű: megvárjuk míg zuhanások között konszolidációs zónát épít az árfolyam, majd a konszolidációs zóna alá sell stop megbízást helyezünk el. Tehát:
 
Belépés:
 
Sell stop megbízás mini konszolidációs zóna alá. Ezzel megadjuk az esélyt az árfolyamnak, hogy ha itt szeretne nagyobbat konszolidálódni, akkor tegye, de nélkülünk. Viszont ha folytatja a szintenkénti esést, akkor ad nekünk egy előre definiált beszállót.
 
Nem nyitok:
 
Ha nagyon erős szint közelében vagyunk (illetve a célárunk), akkor már nem illik nyitni pláne m1-en. Ha emelkedő a trend M5, M15, H1, H4-en és kirangelés nélkül kezdett el szakadni, na az nem jó jel, én akkor sem nyitnék. Ez azt is jelentheti, hogy emelkedő trend esetén minden felettes idősík 10-es és 20-as EMAja még akadályként (támaszként) szolgál. A megelőző kirangelés pont azért szerencsés, mert igy már begyűjti az ár maga mögé az EMAkat is minél több idősikon annál jobb. 
 
Stop loss:
 
Mini konszolidációs zóna fölé pl. spread kétszeresével. Feltételezzük, ha új minimumra megy az ár, akkor már nem jön vissza a range fölé a stoppunkért (persze minden előfordulhat).
 
Célár:
 
Itt nem lehet (vagy ritkán) trendkövető zárást alkalmazni még m1 idősíkon se, úgyhogy célárat állapítunk meg. Célár, ha két erős szint között esik az árfolyam, akkor a következő értelmes szint. Ha légüres térben mozgunk, és messze a következő szint akkor pl. a kockázat kétszerese. A zárás ízlés kérdése, de ne feledjük, hogy az ár nem trendszerűen mozog, tehát bármikor ellenünk mehet. Itt is persze nagy kérdés, hogy felettes trendirányba állunk-e vagy trend ellen történt egy fajta „hiszti” ármozgás. Ha hisztiről van szó felettes trend ellen, akkor minden PIP ajándék!
 
Intenzív esésre hajlamos instrumentumok: A jenes devizapárok (EURJPY, GBPJPY), a részvényindexek (különösen a dax). Az arany és olaj is ilyen de én ezeket nem ajánlanám, nagy stopgyilkosok.
 
Kép: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2.) Mini trendvonaltörés trendirányba (általában m1-en)
 
(folyamatban…)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr711143805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Izi Fx 2009.05.26. 11:14:36

Szia Balázs! Esetleg arról tudnál szót ejteni, hogy milyen kizáró feltételek vannak, melyek miatt negligálódik a trade, noha a forma megjelenik?

Sz_Balázs 2009.05.26. 11:30:44

@Izi Fx: Szia Izi! persze, irok pár dolgot, de ez sokkal nehezebb, nincs annyi egyértelmű szabály mint a trendfolytatónál pl.

StLui 2009.05.27. 09:15:48

Üdv Nektek :)
S&P M15-ön pont egy ilyen emelkedést produkál, most tart a konszolidációnál, tegnap este 7 óta. Én 24órán at pörgő cfd-t nézek, aminek az értéke kb megegyezik az index értékével.

StLui 2009.05.27. 13:05:13

@StLui: közben rájöttem nem túl jó példa, mert 30ponton belül akad ellenállás bőven. Inkább H4-et kéne nézni ott viszont 932 körül van a legyőzendő csúcs és akkor naposon is a 200MA fölé kerülne. minden esetre nekem van már 3 hete egy pozim 912-ről, és egy másik 896-ról máj 22-ről. Az első kitörés volt a második pánikos aljvadászat :)
süti beállítások módosítása