A héten megtörtént az a régóta várt esemény, miszerint a dollár párok elkezdték a korrekciójukat. Kihasználva, hogy most több időm van kielemzek egy ilyen párt, hogy honnan jött vissza, és meddig tarthat a korrekció nagyobb idősíkon.

Az elemzéshez a GbpUsd párt választottam, mert egyrészt még nem nagyon foglalkoztam vele, másrészt egy olyan hosszan tartó emelkedésen van túl, mely során napos chartot nézve több, mint 2000 pontot tett meg korrekció nélkül.

Tehát elsőként nézzük meg, hogy miért itt kezdődött meg a korrekció. Erről a heti chart szolgáltat használható információkat.

 

A grafikonon bejelöltem azt a régiót, ami számomra erős ellenállási zóna. Itt található a fibo 50-es szint és egy korábbi éves (!!!) alj is, emellett a múlt év végi szakadás során is megakadt ebben a régióben, igaz csak 1-2 gyertya erejéig. Látható azonban, hogy a kijelölt zónát nem érte el az árfolyam, igaz csak pár száz pip hiányzott (ami ilyen nagy idősíkon nem tekinthető jelentősnek). Hogy méginkább megértsük miért pont onnan jött vissza az árfolyam, egy idősíkkal lentebb kell menni.

 

Ezen a grafikonon egy ellipszissel és egy vastag vonallal jelöltem be azt a napos csúcsot (!!!), ahonnan végül szinte pipre pontosan visszakorrigált a pár.

Ezek után, hogy ne csak a múltról szóljon a bejegyzés, megnézem, hogy naposon meddig tarthat a korrekció, illetve hogy az én nézőpontomból nézve hol lehet swing lehetőséget keresni, hangsúlyozom, hogy a napi charton. Itt megjegyzem, hogy szándékosan nem néztem meg GG korábbi GbpUsd-vel foglalkozó bejegyzéseit, tehát ha hasonlít az elképzelésem akkor örülök mert még 1 dolog igazol, ha mégsem hasonlít akkor meg várom Gabi véleményét :-)!

 

 

 

Ezen a charton kékkel bejelöltem azt a régiót ahol én felvennék swing pozíciót. Az indokaim pedig a fibo szint, konszolidációs zóna és a korábbi napos csúcs lennének.

P.S.: Az, hogy naposon itt vennék fel pozíciót nem jelenti azt, hogy korábban, alacsonyabb idősíkokon nem longolok majd ha a helyzet úgy kívánja. A jövő héten, ha jól tudom GG, majd tesz fel újabb ordereket és akkor talán Ő is bemutatja az elemzését a párral kapcsolatban és a daytrade szinteknél újból foglalkozni fogok a párral.

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr311167537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bt Laci 2009.06.06. 20:05:23

Szia Izi!
Számomra is a GU jelei lehet hogy rövidtávu de fordulást jeleztek mivel naposon ellenáláson egy kulcsfordulóval fordult az árfolyam.A napos gyertya már nyitási jel volt de egy régebbi előadáson hallottam hogy ilyen esetekben érdemes esetleg napos gyertya HL/2-ig vissza engedni az áfolyamot és jobb RR-el indítani a pozit be is jött.

smokk 2009.06.06. 20:38:29

Szia Izi!
Akkor pontosan hova varod,mert a mellekelt keprol sajna nem lehet leolvasni.
Persze majd megnezem En is a sajat grafikonomon a leirtak alapjan...

Izi Fx 2009.06.06. 20:42:13

@Bt Laci: Szia Laci! Igen, voltak már jelek, h. esetleg elkezdődik a korrekció és ha Te ebből profitáltál annak külön örülök. Én ebben a bejegyzésben csak azt szemléltettem, h. a chart azért az esetek többségében megmutatja, h. hol lehet fordulásra számítani, illetve az ilyen elemzésekkel bemutatom, h. én hogy csinálom...

Izi Fx 2009.06.06. 20:46:00

@smokk: Szia Smokk! Bocsi, de hogy normálisan látszódjon a chart, ki kellett vágnom belőle egy részt ezért nem látszódnak az értékek. A kijelölt zóna az 1.5100-5300!
De hangsúlyozom, h. nem ide várom, hanem ha ide lejön és teljesül még pár egyéb feltétel, akkor az a napos chartot nézve jó long lehetőség lehet.

smokk 2009.06.06. 20:57:36

@Izi Fx: Ok,figyelni fogom En is!
süti beállítások módosítása