A táblázatban a trend meghatározása az én csúcs-völgyes elemzésem alapján történik.

 

Tehát emelkedő trendről beszélek akkor, ha kialakult 2 völgy, a 2. magasabban és az árfolyam már meghaladta a köztük lévő csúcsot. Ezeknek, tehát a 2 völgynek és a köztük lévő csúcsnak a csúcs-völgy elemzésem alapján is csúcs-völgynek kell lenni. Persze erre mondhatjátok, hogy mit játszom itt a szavakkal, amikor ez egyértelmű, de én fontosnak tartottam ezt rögziteni mégegyszer.

A táblázatban a trendnél ha long van, akkor az utolsó völgy szintjét adom meg. Ez azért fontos, mert ha ez alá megy az árfolyam akkor van vége az emelkedő trendnek.

A shortnál minden ugyanígy csak forditva.

GG

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr971267703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abunba 2009.07.26. 11:45:06

Sza Gabi!
"Ezeknek, tehát a 2 völgynek és a köztük lévő csúcsnak a csúcs-völgy elemzésem alapján is csúcs-völgynek kell lenni. Persze erre mondhatjátok, hogy mit játszom itt a szavakkal, amikor ez egyértelmű, de én fontosnak tartottam ezt rögziteni mégegyszer."
Egyáltalán nem gondolom, hogy csak a szavakkal játszol, sőt nagyon fontos ezeket tisztázni.
De azon felül, hogy
"Tehát emelkedő trendről beszélek akkor, ha kialakult 2 völgy, a 2. magasabban és az árfolyam már meghaladta a köztük lévő csúcsot."
van még valamilyen feltétel aminek teljesülnie kell ahhoz, hogy
"a csúcs-völgy elemzésem alapján is csúcs-völgynek kell lenni"
feltétel teljesüljön? (pl. a csúcsok közötti ártávolság, időtávolság, stb), mert ha nem, akkor ez az egyszerű feltétel, a korábbi mozgás vizsgálata nélkül ránézésre eldönthető.
Abunba

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.07.26. 14:54:04

@abunba: "pl. a csúcsok közötti ártávolság, időtávolság, stb"

Nem tudom ezeket számszerűsiteni. Itt arra gondoltam, hogy azok az alakzatok, amelyek formailag úgy néznek ki, de a nevezetes pontjai azok nem csúcsok-völgyek, azok nekem nem alakzatok.

GG
süti beállítások módosítása