Ezen a hétvégén is bemutatok Nektek 1 érdekességet, mégpedig egy furcsán sikeredett trademről van szó. Láthattátok (aki tag) nagyjából hogyan jelölöm ki a szinteket. Természetesen nem csak azokat próbálom lekereskedni, melyeket itt bemutatok, hanem olyanokat is, melyek napközben alakulnak ki, így azokat előre bemutatni nem lehet. Nézzük hát hogyan alakult ki a setup.

A képen az EurUsd 1h-s grafikonját lehet látni, melyen bejelöltem a főbb technikai pontokat. Tehát az előző napon kialakult egy technikai szint az 1.4150 környékén (kék sávval jelölve). Nem úgy tűnt csütörtökön, hogy ezt el fogja érni az árfolyam, de az ördög nem alszik alapon betettem egy sell limitet kereken 1.4150-re! Az érvem itt a technikai szint mellett az volt, hogy mire eléri az árfolyam a zónát már 200 pipet ment napon belül, ami ugye az EurUsd esetében bőven elég ahhoz, hogy onnan már egy kis korrekciót várhassunk.

Ez eddig szép és jó (főleg így utólag nézve), de napközben befejeztem a tradinget, így szépen kikapcsoltam a kereskedő platformomat és teljesen elfeledkeztem az egészről. Olyannyira megfeledkeztem róla, hogy csak másnap vettem észre, hogy hoppá van egy EurUsd shortom! Összességében jól jöttem ki belőle, mert nem volt célár meghatározva, így jóval többet nyertem rajta, mintha ott ülök a gép elött és esetleg kézzel zárom a pozíciót.

Na de vonjuk le a következtetéseket!

Ez a trade így, ahogy történt HIBÁS trade-nek minősül, ami kicsit frusztráló benne, hogy pozitív eredménnyel záródó hiba volt. És hogy mégis méirt hibás, mert nem úgy zajlott le, ahogy én azt elterveztem!!! A stoppom is olyan távolságban volt (1.4200 felett), hogy símán kiüthette volna, főleg ha hozzá teszzük, hogy a 4h-s trend az még felfele állt!

Ami pozitív tanulság az lehet, hogy így nem tudtam belepiszkálni a trade-be és a piactényleg azt csinálta amit vártam...

P.S.: Itt a kép a trade-ről, tehát tényleg megtörtént :-)!

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr51184808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StLui 2009.06.14. 21:22:53

Nekem idén volt egy komolyabb technikai hibám, hasonló. Kettő kis long pozim volt s&p-ben, nem stoppot raktam be külön külön, hanem egybe egy eladást. Közben valamilyen ok miatt lezártam piacin az egyik pozit, majd a másikat is. Persze elfelejtettem az eladási megbízást és éjjel teljesült a giga bull közepén, többnapi ügyeskedésem dobtam el ezzel a malőrrel

Izi Fx 2009.06.15. 10:05:22

@StLui: Sajnos ilyen és ehhez hasonló hibák mindenkivel előfordulnak előbb, vagy utóbb. Tanulni kell belőlük és valahogy megpróbálni elkerülni őket...

Izi Fx 2009.06.15. 22:24:22

Ide is leírom, hátha érdekel valakit!
Az trade mögött lévő koncepció nem volt hibás az én nézetemben!!! És ezt az állításomat érvekkel alá is tudom támasztani, ha valaki rákérdez! A hiba ott volt, h majd egy egész napra felügyelet nélkül volt a trade, így nem tudtam ott kezelni (zárni) ahol azt előre elterveztem és mivel ez daytrade(!!!) volt így mondjuk éjszaka veszteséggel is záródhatott volna, abszurd módon ez a hiba extra profitot hozott!

Wespa 2009.06.16. 09:23:40

Sziasztok!

Ma lesz szintes bejegyzésed az Eur/Usd-ről?
Én már nagyon várom.:)

W

Izi Fx 2009.06.16. 09:27:10

@Wespa: Örülök nagyon h. várod, de most stanby üzemmódban vagyok, így ezen a héten nem lesz szintes bejegyzés! De jövő héten folytatom...

StLui 2009.06.16. 10:36:02

@Izi Fx: nem látszik, állandóan irogatsz :)) lehet a főkapcsolót is le kéne nyomni, persze csak energiatakarékosségi okokból ! :)
süti beállítások módosítása