Az USDCAD 4órás charton csökkenő trendben mozog, az elmúlt napokban új völgyet csinált az árfolyam. Szeretnék ebbe a trendbe beszállni, igy az 1,2250-re egy sell limit megbizást teszek. Miért is ide ?  Mert ez az utolsó h4-es ág fibo 50 és 61,8 között van és ez a sáv az előzőekben többször volt támasz és ellenállás is.

A kezdeti stop az utolsó 4h-s csúcs fölé kerül, 1,2510. A pozició méretezést a 260 pipes stop és a tőke 1,5 %-ának kockáztatásával végeztem el.

 

És innen már csak egy dolgunk van : várni és ha tovább megy az árfolyam a megbizásunk felé, akkor nem elbizonytalanodni és nem kivenni a megbizást.  :-))

Ebben a stratégiában ez a nehéz, hogy akkor lépsz poziba, amikor az árfolyam a főtrenddel ellentétesen mozog. Ez teszi nehézzé és ezt csak akkor tudod megtenni, ha bizol a stratégiában. Ezért teszem be a limitet és nem piacin lépek be. Illetve többször ezzel a megbizás teljesüléssel a korrekció alját vagy tetejét is sikerült már elkapnom pár pip eltéréssel, amelyet piacin nem biztos hogy sikerülne.  

 

Akkor várjunk tovább ....

 

GG

4 komment

Címkék: usdcad

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr831074691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K.Balazs 2009.04.19. 19:58:41

GG, tehát a legrosszabb dolog ami történhet, hogy nem teljesul az order (ill. ha teljesul és rossz irányba megy az árf.) Kisebb idősikon, azért keresel long jelet, ebben a helyzetben, ezen a páron?

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.04.19. 20:46:03

Ezt a párt 4 órás alatti idősíkon nem szivesen tradelem, mert ez egy "bolond" pár, sok a "zaj" benne.

GG

Karminas L. 2009.04.20. 18:26:22

Szia GG.

Az ordered meddig éles? Hány órának, napnak kell eltelni, hogy kivegyed ha nem teljesül? Vagy eleve beállítasz egy időkorlátot?

üdv K.L.

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.04.20. 20:23:47

Nem szoktam időkorlátot beállítani, figyelem és ha úgy látom hogy az order elhelyezés feltételei már nem élnek, akkor kiveszem azt.

GG
süti beállítások módosítása