A mai kommentek váltották ki belőlem hogy megirjam ezt a bejegyzést. Aki esetleg nem olvasta volna, annak röviden elmondom a történteket. Érkezett egy kérés hozzám, hogy a swing pullback kötéseimet egy demó számlán kössem és ekkor jobban követhető lesz a blog olvasóinak a stratégia. Én ezt a kérést visszautasitottam és ennek okán irom ezt a bejegyzést.

Én azt szeretném tőletek kérni, hogy aki meg akarja tanulni ezeket a stratégiákat, az nyisson egy demó számlát és ott kösse ezeket. Véleményem szerint ebből sokkal többet lehet tanulni, mintha csak az általam "kezelt" demószámlát nézegetnétek. Miért is mondom ezt ? Mert a demoszámlán a pozinyitáshoz gyakorolhatod a pozicióméretezést, az orderek elhelyezését, a stop húzását, a pozició zárását. És ha komolyan csinálod a demót akkor a lelkierőt érő "támadásokból" is kapsz egy kis izelítőt. Persze ez az utóbbi élesben teljesen más, bár ha már volt éles számlád, akkor lehet hogy a demot is tudod komolyan venni.

A FOREX kereskedés sok tanulást és a tanulási folyamat fontos részét képező tapasztalást igényel, amelyet csak saját számlával tudsz elérni. Tehát aki komolyan gondolja ezt a kereskedést annak tanulnia KELL. És ez mindenképp szükséges ahhoz, hogy sikeres trader légy!

Itt felajánlom a segitségem, ha van még olyan valaki, akinek gondot jelentene ezeknek a kötéseknek a demo számlán való követése, az jelezze és segitek vagy segitünk.

GG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr671301228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valnor 2009.08.10. 23:48:49

Szia GG!
Abszolút jogos amit írtál. Nagyon fontos dolog a rutin megszerzése, mert volt már rá példa, hogy azt láttam amit csinálni akartam, de nem az lett a vége.
Valnor

fxbloo 2009.08.11. 01:47:32

Egyébként meglepő hogy demo számlán is milyen stresszhatás érheti az embert ha komolyan gondolja! Szerintem pozinyitáskor a fejünkben nagyon hasonló mehanizmusok mennek végig ha demo és ha éles akkor is. A külömbség ott mutatkozik hogy ha demoban voltak rosz tradek akkor könnyebb megtenni a következőt. Éles számlán ha elindult lefelé az account akkor az embernek több gátlása lesz. Remélem a pozikat még sokáig mutatod GG, ez egy lassan beérő stratégia amit szerintem nehezebb megtanulni mint a napon belülieket, mert nehéz tartani a pozikat ilyen hosszú ideig, a függőket is amikor látod hogy hatalmasat esik az ordered felé. Sokan szerintem nem ehhez szoktunk.
süti beállítások módosítása