A tradingroomos tradertársam, Gábor felvetette ezt a címben szereplő jó témát. Ez egy örök dilemma. Vesézzük ki közösen

GG

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr551136948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanonc 2009.05.22. 10:18:43

Köszi a lehetőséget GG!

Uchf d1-h4 chart alapján merült fel a kérdés, de nyilván általános érvényű.

Volt ugye egy swing short belépőnk a kék sávban, már lehúzhattuk a stopot pici mínuszba a beszálló fölé mert új aljra ment. Ugyanakkor napokon belül elérhető közelségbe került a piros vonallal jelzett napos szint, ahonnan már 2x rakéta szerű gyorsasággal felpattant. Ha így beleesik ebbe a szintbe, nem tűnik valószínűnek, hogy át is megy rajta visszahúzódás nélkül.

Ha célárral zárnánk itt akkor jobb mint 1:3 RR-ot kapunk, ami több mint jó!

http://kepfeltoltes.hu/090522/minta25_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Ez türelmetlenség? Vagy benthagyni a pozit a szinttörés reményében kapzsiság?

Gábor

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.22. 10:27:31

Nagyon jó a téma és nagyon jó a példa is. Kiváncsi vagyok a véleményetekre (az én álláspontomat az állandó blogolvasók már valószínűleg tudják :-) )

D1No 2009.05.22. 11:29:37

@tanonc: Én azt látom, hogy a két pattanást egy-egy nagyon gyors esés előzte meg. Valószínűleg most sem megy át ezen a szinten visszahúzódás nélkül. Szerintem ha aránylag szép hullámokban éri el a napos szintet, akkor Én nem zárnám ki a pozit, vagy legalábbis nem az egészet. Várnám, hogy kioldalazzon és konszolidációs zona fölé helyezném a stoppom. Ellenkező esetben (nagy sebességgel éri el a szintet) TP szerint zárnám a teljes pozíciót.
süti beállítások módosítása