Izi Fx 2009.07.06. 15:00

Szabályok II.

A szombati kezdet után jöjjön a folytatás, már ami a szabályok leírását illeti.

Mint említettem, az összes "trade elötti" szabályt nem tudtam még leírni, de most jöjjön pár újabb. A szombati bejegyzésből sajnos kihagytam hogy mely párokon tradelem ezt a stratot, most ezt is leírom, 1-2 más szabállyal együtt:

 

  • Ezt a stratégiát az EurUsd-on, a GbpUsd-n, az UsdChf-en, az UsdJpy-n, az AudUsd-on tradelem és ezek mellé figyelőlistán van még az EurJpy.
  • Egyszerre csak 2 "egyirányú" pozi lehet nyitva. Ezt a szabályt azért hoztam, mert ezek a párok szorosan összefüggenek, így figyelni kell a kockázatok összeadódására is.
  • Egy páron napon belül csak egy irányt tradelek.  Tehát, ha már volt 1 páron longom, akkor napon belül shortot már nem nyitok és fordítva.

 

Ezek után a tradenkénti kockázatokat határozom meg. Ehhez emlékeztetőül újra leírom, hogy milyen alap lehetőségekkel kell foglalkozni a setupok megkülönböztetése során:

 

  • Az árfolyam 4h-s idősíkon csúcs-völgy elemzés alapján trendben mozog.
  • Az árfolyam 4h-s idősíkon csúcs-völgy elemzés alapján elbizonytalanodott trendben van.
  • Az árfolyam 4h-s idősíkon csúcs-völgy elemzés alapján rangel.

 

Ehhez még egy fontos szabály párosult:

 

  • 4h-s szintnél maximum 2%-ot kockáztatok, 1h-s szintnél maximum 1%-ot kockáztatok.

 

Ez szép és jó, de ugye elég sok lehetőség jöhet számításba, a trendet és a szinteket összepárosítva. Ezeket az eseteket veszem most sorra, kezdve a 4h-s szintekkel:

 

  • 4h trend él és 4h-s szinthez visszahúzódott az árfolyam, trendirányú beszálló ⇒ a kockázat 2%/trade.
  • 4h trend elbizonytalanodott, 4h-s szintnél az árfolyam, a korábbi trenddel ellentétes irányú a beszálló ⇒ a kockázat 1,5%/trade.
  • 4h trend elbizonytalanodott, 4h-s szintnél az árfolyam, a korábbi trenddel megeggyező irányú a beszálló ⇒ a kockázat 2%/trade.
  • 4h-n range alakult ki, 4h-s szintnél az árfolyam, a korábbi trenddel megeggyező irányú beszálló ⇒ a kockázat 2%/ trade.
  • 4h-n range alakult ki, 4h-s szintnél az árfolyam, a korábbi trenddel ellentétes irányú beszálló ⇒ a kockázat 1,5%/ trade.

 

Ezután jöjjenek a hasonló szabályok csak 1h-s szintekre (az elv ugyanez, csak a kockázat megfelezve):

 

  • 4h trend él és 1h-s szinthez visszahúzódott az árfolyam, trendirányú beszálló ⇒ a kockázat 1%/trade.
  • 4h trend elbizonytalanodott, 1h-s szintnél az árfolyam, a korábbi trenddel ellentétes irányú a beszálló ⇒ a kockázat 0,75%/trade.
  • 4h trend elbizonytalanodott, 1h-s szintnél az árfolyam, a korábbi trenddel megeggyező irányú a beszálló ⇒ a kockázat 1%/trade.
  • 4h-n range alakult ki, 1h-s szintnél az árfolyam, a korábbi trenddel megeggyező irányú beszálló ⇒ a kockázat 1%/ trade.
  • 4h-n range alakult ki, 1h-s szintnél az árfolyam, a korábbi trenddel ellentétes irányú beszálló ⇒ a kockázat 0,75%/ trade.

 

Lehet, hogy ez a kockázattal kapcsolatos rész kicsit bonyolult lett, ha netán nem érthető, akkor kérdezzetek bátran!

Szándékomban állt már ma foglalkozni az M15-ös jelekkel, de talán már így is elég hosszú lett ez a bejegyzés is, úgyhogy ez holnapra marad...

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr991229889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.07.06. 16:22:18

Nagyon tetszik az alaposságod és az hogy milyen megfontoltan tervezed meg a trade-jeidet daytrader mivoltod ellenére ! Ez inkább figyelemfelhivás volt a többi daytrader-nek, hogy ott sem kell kapkodni, ott is előre meg kell tervezni a tradeket, ja és ez a munka "nem a minél több tradet csináljunk"-ról szól. Inkább napi 1 trade, de az jól megtervezve. Gratulálok Izi, ebből a bejegyzésedből (is) sokat lehet tanulni.

GG

s.gabor 2009.07.06. 17:09:36

Szia Izi,

Ha kevésnek tűnik a visszajelzés az ne tévesszen meg, minden daytrader hajlamú megszállottat érdekel amit írsz, csak gondolom ahogyan én sem, esetleg a többiek sem akarnak belekérdezni, mivel annyira szisztematikusan haladsz. (ha pedig kimarad valami, úgyis megtalálunk:D)

Izi Fx 2009.07.06. 17:21:18

@s.gabor: Köszi Gábor jól esik, amit írsz! Aztán csak bírjátok a tempót ;-)!

StLui 2009.07.06. 20:10:25

Úgy léptem be a blogba, (kisdobos becsszó) hogy poénból beszólok, hogy hol a következő rész, mert már eltelt több min 24óra.
hát ez nem jött be, megelőztél :)))

StLui 2009.07.06. 20:42:45

Tudom, hogy alapvetés de azért leírom:
4H trend él, 4h-1h szinthez ér az árfolyam, trendel ellentétes irányú beszálló- kockázat 0%/trade

Izi Fx 2009.07.06. 20:50:51

@StLui: Remélem ezt a tempót azért nem kell évekig tartanom ;-)! Amúgy köszi s kiegészítést!

StLui 2009.07.06. 21:03:50

@Izi Fx: 10-20-30 bejegyzés és tarthatsz egy kis pihenőt :)
(csak hallkan írom, én már kijegyzeteltem :) )

StLui 2009.07.23. 12:52:58

@Izi Fx:
Kicsit kezdek jobban belemerülni, GG stratja olyan unalmas, semmi adrenalin :)). kell valami a köztes időbe bele.
Trendmeghatározás ugyanúgy mint GG-nél? ez most a legfőbb kérdésem. Itt arra gondolok, hogy csúcs-völgynek nevezünk e valamit, vagy húzzuk a vonalat egyenesen le vagy föl ?
pl usdchf D1-en csökkenő, H4-en oldalaz, de régen H4-re júli 8-tól berajzoltam volna a csökkenő trendet

Izi Fx 2009.07.24. 11:57:44

@StLui: a trendmeghatározás alatt pontosan a GG által is bemutatott technikára gondolok, de én nem csak a csúcsoknál, völgyeknél lépek!!!
süti beállítások módosítása