Az EURUSD a tegnapi napon az én szemléletemben naposon átbillent emelkedő trendbe. Igy a napos chart alapján belépő pontot keresek. A szint amelyre buy limitet teszek, az az 1,3330 magassága, 1,2850-es stoppal.

A pozicióméretezésnél figyelni kell, mert ez napos chart , ezalapján nagyobb stoppal, igy kisebb pozimérettel. Itt a tőke 1,5%-át kockáztatom.

Egy példával szeretném személtetni, hogy mit is jelent ez most a poziméretezésnél. Visszafelé indulok ki a számításnál, hogy mekkora tőke is kell, hogy ezt a pozit 1,5%-os kockázattal be tudjam kötni?

Tehát a stop távolság 480 pip, az általában köthető legkisebb mennyiség a 10.000-es méret, ennél 1 pip elmozdulás 1 dollárt jelent, tehát 480 pip az 480 dollár veszteség, ami 32.000 dolláros számlának a 1,5 %-a.

Tehát ha ezt a tradet 1.5%-os kockázattal akarom bekötni, akkor legalább 32.000 dolláros egyenlegemnek kell lennie.

GG

ui : na most páran biztosan azt gondoljátok, hogy nincs ez magánál :-) , de lehet nem csak most és nem csak páran ;-).

Miért vár ez ekkora emelkedésben ilyen visszaesést, nem fog ez visszaesni, hisz úgy megy mint a rakéta?

Én nem azt mondom, hogy az eurusd beesik ide hirtelen, hanem azt mondom hogy ha visszakorrigál erre a szintre, akkor ott vevő szeretnék lenni. 


A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr621134791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása