A heti hírlevél kiküldésre került ma reggel a tagok részére. Aki esetleg nem kapott az emailben jelezze.

GG

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr11312309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trader55 2009.08.16. 09:18:34

Szia Gabi!

Köszönjük a hírlevelet!
Esetleg lehetséges, hogy a fontos gazdasági adatoknál jelzitek az adott adat fontosságát? (Pl. magas/közepes/alacsony kategóriával). Tudom, hogy ebben van valamennyi szubjektivitás, de ilyesmit láttam már valamelyik hírforrásnál. Nekem sokat segítene, mert eléggé hadilábon állok a különféle makroadatokkal és azok jelentőségével. Némelyiknél nem is tudom, hogy mi a jó: ha magasabb vagy alacsonyabb a vártnál.

Trader55

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.08.16. 09:34:17

@trader55: Izi szerkeszti ezt a gazdasági kalendáriumot, majd biztosan válaszol Ő is erre, de addig is 1 idézet a hírlevél "Kiegészítés a kalendáriumhoz" cikkéből :

"A gazdasági kalendáriumban azokat az eseményeket tüntetjük fel, melyek nagy valószínűséggel jelentős mozgást okozhatnak a deviza-, részvény-, illetve árupiacokon. A kiválasztást saját tapasztalataink alapján végezzük, melynek legfontosabb elvei a következők. A legtöbb esetben a „high risk”, azaz magas kockázatú eseményeket tüntetjük fel, de természetesen akadnak kivételek"

GG

Izi Fx 2009.08.16. 09:43:26

@trader55: GG által bevágott szövegrész is válasz lehet a kérésedre, illetve a szövegben az adott hét legfontosabb adatait külön is kiemeljük.

Most 1 hétre én úgyis eltűnök, lesz időm ezen is gondolkozni, ha kitaláltam erre a felvetésedre vmit szólok...

trader55 2009.08.16. 11:37:53

@Izi Fx: @GabiGabi:

Kicsit röstellem magam hiszen valóban ott van a szövegben.
Van azonban 1-2 olyan adat (ECB, FED kamatdöntés, NFP, stb. biztos más is, én ezeket ismerem), amelyeket a hír előtt jeleztek itt a fórumon is, illetve nem javasoljátok ez időben a daytrade pozi felvételét. Sajnos nem állok olyan szinten, hogy a különböző hírek fontosságát mérlegeljem.
Eddig 99%-ban csak a technikai elemzésnek szenteltem energiát. A Forexakadémia és a Blog indulása óta próbálok figyelni a hírekre is (nem hírkereskedésre, hanem arra, hogy abban az időben valami történni fog), de ez nekem kicsit misztikus és megfoghatatlan, hogy pontosan merre és körülbelül mekkora elmozdulást válthat ki egy-egy adat.

Trader55
süti beállítások módosítása