GabiGabi 2009.05.15. 19:50

A nap trade-je

Ez a bejegyzés tényleg nem a versengésről szól, tehát biztatnék bárkit akinek volt egy érdekes, tanulságos, nagyon jó vagy esetleg nagyon rosszul sikerült (de tudja mit rontott el) trade-je és érdemesnek találja arra hogy közzétegye kevés szöveges magyarázattal, akkor csak bátran írja be. Képet mindenképp csatoljatok, hiszen úgy lesz érthető. Visszamenőleg is bemutathattok egy kereskedési alkalmat, setup-ot, nem feltétlen ma kellett hogy lekereskedjétek. Szerintem nagyon hasznos lenne, hogy megismerjük egymás kereskedési stílusát, hiszen soha nem tudhatod, mit lesel el a másiktól, amit később be tudsz építeni a saját kereskedési stratégiádba. Hiszen mindenkinek célja hogy tovább fejlődjön, és ebben egymásnak tudunk segíteni a legtöbbet.

Nagyon fontos hogy a következő kritériumok mindenképp szerepeljenek a kötés leírásában:

1. Piaci környezet (pár szó a körülményekről, ahol a kötés született)

2. Belépő (mi volt a jel, illetve milyen árszinten történt)

3. Stop (logikai elhelyzése, illetve milyen árszinten)

4. Zárás (célár logikai elhelyezése, vagy stophúzás vmilyen elv szerint)

5. ...bármi egyéb amit fontosnak tartasz...


A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr411118788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.14. 13:21:54

@Waker: Gondolom duplacsúcsot akartál irni és nem fejvállat. Vagy én látok valamit rosszul ?

Waker 2009.05.14. 13:27:05

Hát... ezaz. Még tévesztek sokat.
Ezért tényleg bocsi és köszönöm a javítást.
Ha alázár a 0.7476-nak akkor 0.7350 körülig szerintem szabad az útja.

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.14. 14:00:19

@Waker: azért az ilyen agressziv stop elhelyezéssel csak óvatosan, mert ez nem igazán bizonyított szint.

Sz_Balázs 2009.05.14. 22:40:39

sziasztok! bemutatom egy mai EURJPY M15 long omat napon belülre, aminek végülis csak az 1/4 t vittem "végig", mert túl sokáig rangelt az árfolyam és már nem hittem neki, igy megcsonkitottam a pozit kicsi pluszban.

Piaci környezet: Erőteljes esés után EURJPY 129 magasságában H1 duplaalj szerűség után határozott H1 es gyertyákkal új csúcsot épitett. Ennek a korrekciójában már kerestem a longot.

Belépő: M15 ön korrekciózott az ár, miután visszazárt M15 10 EMA fölé, M1 re lementem ahol trendet épitett és megvettem 129,95 ön.

Stop: lokális völgy alatt 129,75.

Zárás: Eredetileg célárral terveztem de a pszichó közbe szólt. A képeken látszanak a zárások.

Még valami: az M15 ös képen mutatok egy mintát (parabolásodik az ár) ami minden idősikon megjelenik és elég nagy valószinűséggel utána erőteljes mozgás jön.

kép m1-en: http://kepfeltoltes.hu/view/090514/EURJPY_m1_trade_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kép m15-ön: kepfeltoltes.hu/view/090514/EURJPY_m15_trade_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

tanonc 2009.05.15. 08:12:30

@Sz_Balázs: minden tiszta abban amit írsz és nagyon tetszik, csak egyet nem értek. Miért tetted a stopot olyan közelre? Az említett korrekció fibo 50 körül m5 kitörési szint volt, az még szerintem vételi zóna, és ezek szerint Te a fölött már zártad volna a longodat. Vagy ha lejjebb szúr inkább kistopolódsz és újranyitod a következő EMA fölézárásnál?

Sz_Balázs 2009.05.15. 09:06:22

@tanonc: Azt hiszem értem amit irsz, 129,50 környéke (m5 kitörési szint, fibo 50) egy jobb beszálló lett volna de igazából nem ez a stratégia szerint. E szerint amit ebben csinálok, nekem azt mondja, ha csináltunk egy magasabb csúcsot akkor utána a korrekcióban már longot keresek és a beszállót csak azután keresek ha M15 ön visszazárt EMA k fölé az árfolyam. Ilyenkor a stoppom lokális völgy alatt van. Tudom hogy ez picit agresziv és itt különösen az volt, hiszen még nem volt igazolható az emelkedő trend. De nézd meg kicsit feljebb az AUDUSD kötésemet, az uez a strat de ott már egy abszolut emelkedő trendben, az egyértelműen szebb volt ennél. Ha kistoppolódok és újra fölé tud zárni M15 ön, újra keresek beszállót.

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.15. 09:12:57

Sz_B : és itt nem zavart hogy 129,95-ön longolsz, 5 pippel a 130,00 előtt ?

Sz_Balázs 2009.05.15. 09:16:48

@GabiGabi: ez eszembe se jutott megmondom őszintén, de ez szerintem akkor fontosabb ha először éri el az árfolyam a "dupla nullat", aznap már volt 130, kicsit átjáróház szaga volt igy utólag is. szerintem.

meta.morfózis 2009.05.16. 13:35:56

@Sz_Balázs: Szia Balázs!

A képeket nézegetve szeretném megkérdezni, hogy az első belépési pont előtt 5. és 6. gyertyával is már a 10-es EMA vonal fölé zárt a gyertya (ha jól látom..., én azt gondoltam volna, hogy ott véget ért már a korrekció, oda esetleg fibo-t húztál és nézted, hogy még nem éri el korrekciós szintet és azért nem ott léptél poziba...?)

És az még mit jelent nálad, hogy nem dobja le az EMA?

Köszi, Pali

Sz_Balázs 2009.05.16. 19:34:45

@meta.morfózis: Szia Pali! M1 en már rég fölézárt, abban igazad van, de M15 ön csak akkor, mielött beléptem. Én ilyenkor megszoktam várni az M15-ös fölézárást (ez sokkal erősebb jel) és csak utána megyek le M1-re beszállót keresni. Egyébként M1-en is látszik hogy miután fölézárt még volt egy negativ kanócos M1-es gyertya, na ott nyitott a következő M15-ös gyertya és még csinált egy leszúrást, visszatesztelte az M15 10 EMA-t felülről. Hogy nem dobta le az EMA azt jelenti hogy meg tudott ragadni fölötte, elfogadta a piac az "emelkedő trendet". Remélem nem voltam túl zavaros.

HuDini 2009.05.18. 15:15:14

sziasztok

a múlt héttel még lógok / :) /, de a mai napra a kép a következő:

www.pc-holz.hu/0518.JPG

lényeg:
ha majd később írok, azt tudni kell, hogy nagyon szeretem a kitöréseket. sokszor még nem törik ki a szűkülésből az árfolaym (vagy akár trendvonal v támasz előtt), de én már beleveszek, mert nekem olyan jeleket ad, vagy korreláció alapján én így látom. ez sokszor meg is szívatott, de úgy gondolom, számomra többször jön ki pozitívan.

az alábbi 4tradeből 3-at arányleg egyszerre nyitottam.

EU: m5-m1 alapján egy relatív nagy éjjeli zakó után elért egy H1-H4 kitörési ponthoz, plusz több fibo szint is egybeesett. sajna kicsit hezitáltam, egy picit későn volt a beszálló, de talán nem vészes.

EJ: tipikisan az a szitu, amikor megveszem már kitörés előtt. általában egyik monitoron m5-öt nézek, a másikon m1-en nézem a japán párok együttes ritmusát. ezt sikerült 100pip-en át tartani. bár még volt benne, de logikus helyen zártam, és nem bánkódok miatta.

UJ: na ez kicsit megviccelt ma többször is, de végül is jól jöttem ki belőle. szintén long, mivel japánok egyidőben "aljasodtak" ki, plusz látható rajta egy csökkenő ék, melyből a kitörés felfelé preferált. de mivel egész nap gyengélkedett az USD, ez elég jól visszatesztelte a kitörési pontot. ebben a pillanatban én scale outoltam, (elég sokszor használom) a maradék stoppot viszont megnöveltem, és logikusabb pont alá tettem. így az eredeti kockázatom csökkent, és pszichológiailag is könnyebb volt elviselni a minuszt. aztán észhez tért, és elkezdték húzni egymást a japánok. az eredeti céláram egy nagyon erős H4 szint alatt, plusz egybeesett az ék célárával. egyedül ennél volt célár, a többinél manuálisan szoktam kicsukni leginkább. sajnos ezt ugyanakkor lezártam mint a többit, met úgy láttam elfáradtak a japánok, de mégsem. az eredeti céláramat is megcsinálta volna. kemény.... utána még próbálkoztam a H4 ellenállás, és a széthúzottság miatt egy trend ellenes trade-del egy skalpra, kb 10-15 pipre, de amikor szintén látni lehetett, hogy nem képesek a japán párok egy korrekcióra akkor kizártam pici pluszban. jól döntöttem.

a mai nap 5%-ot jelentett a tőkémre tekintve, ritka az ilyen nap, amikor ennyire egyértelmű a mozgás. a másik fontos dolog, hogy érdemes a korrelációkat nézni, párválasztásnál és egy-egy mozgás előrejelzésénél fontosak!

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.18. 15:22:15

Gratula Gabi!

Nagyon szép trade-k

GG

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.18. 15:33:35

Megmondom őszintén azt hittem hogy nagyobb lesz itt a pörgés! Vajon miért nem teszitek közzé a trade-jeiteket ?
Erre is várom a választ.
Pedig szerintem ezekből a tradekből sokat lehetne tanulni, ki hogy látja, ki mire tradel, ki hogy gondolkozik , stb-stb.

Várom a tradeket.
Hajrá

GG

StLui 2009.05.18. 18:19:36

Én spec azért mert könyvelő volnék még, sajnos, és május nagyon leterhelt, és kb júli 20 (féléves áfa bevallás) mire egyenesbe jövök, szóval csak a 4h-t kisérem figyelemmel, de nem kötök, csak s&p-re kötnék, egyfelé még tudnék figyelni, de ott most nincs mire, kb 870-75 körül nyitottam volna.

Sz_Balázs 2009.05.18. 18:32:59

@HuDini: Gratulálok, nagyon szép trade-k! Azt is jó látni hogy már vastag pluszban járt az EURUSD-d és az EURJPY-d is mégsem tetted BE be a stoppot, hanem hagytad logikus helyen és ez megmentette a pozikat.

Ilyenkor hogy kezeled a stoppot? EU-nál és EJ-nél egészen zárásig/célárig marad egy logikus helyen a stop, vagy esetleg húzod M1-M5-ön?

köszi hogy közzétetted!

tanonc 2009.05.18. 21:01:19

Szia HuDini,

Nyilvánvaló a tényállás: előre megfontolt szándékkal, gyaníthatóan tettestársakkal közösen, nyereségvágyból elkövetett aljas(odás utáni) longolást láthattunk. A cselekményt a későbbiekben időben felismerni kívánók érdekében lécci tisztázzuk a körülményeket.
Tudom, hogy a hiba az én készülékemben van, de nem igazán vettem az adást.
Eusd-n a h4 szintről pattanáshoz mi köze az m5-m1-nek, ill. az m5 kitörésnek nem a pullbackjét vetted meg ha jól látom, ugye? Ezt miért pont ott zártad ahol?
Az ujenen én nem látom azt a csökkenő 3szöget amit említesz (én is a longot kerestem egyébként rajta, de mivel éjszaka mélyebb h1 völgyet csinált, az első m15 emelkedő hullám korrekcióját még nem mertem megvenni, a másodiknak meg nem volt)
Szóval, ha van kedved még egy picit részletezni, az jó lenne.

Gábor

HuDini 2009.05.19. 06:51:26

@Sz_Balázs: ez egy nagyon érdekes kérdés, hogy megéri-e BE tenni. amikor jó a pszicho, akkor szerintem nem éri meg, viszont ha gyenge, akkor BE szoktam tenni, de az meg kiüt, mivel nem logikus pont (szint). annyit szoktam csinálni, ha plusszban van, akkor 1-et húzok a stoppon, alacsonyabb idősík völgy alá, és akkor már az megvan, nem minuszos. a másik, ha nagyobb pozival megyek, hogy 80%ot zárok amikor azt látom hogy elfárad a momentum, és a 20%ot BE és tovább próbálom engedni, de általában amikor továbbengedem stophuzással, akkor kiüt valahol. amikor nem engedem, akkor meg jó lett volna engedni. :)

HuDini 2009.05.19. 07:06:21

@tanonc: szia Gabor!

én nem vagyok pullback fan, sőt..... nem is tudom megvenni, és jellemzően a japán párok nem is ismerik ezt a szót. az én világom a kitörés mostanában.
UJ screenshot, ék:
www.pc-holz.hu/0518uj.JPG

hogy miért a H4 szintél keresem jellemzően ezeket a dolgokat? mivel sztem daytrade-ben az az egyik legerősebb szint, és ott jöhet egy eladói-vételi nyomás megváltozás. így ha ott van egy m1-m5 trendfordító alakzat, vagy beszűkülés, akkor nagyon valószínű, hogy onnan he csak kis ideig is, de fordul egyet az alacsony idősík iránya. ami daytrade-re tökéletes. relatív nagy pozival lehet menni, kicsi a stop, és jó az RR.

u.i.: az előre megfontolt szándék megvolt, de ezeket abszolut tettestársak nélkül csinálom. Ők még aludak ekkor..... :) :P

intersza 2009.05.19. 10:56:21

Sziasztok!

Ez az első bejegyzésem a blogon, és gondoltam ez alkalommal bemutatnám a kedvenc setupomat és egy trademet amit ma sikerült a GU-n M1 idősíkon elkövetni.

Piaci környezet: a tegnapi erőteljes GU emelkedés és a ma reggeli kitörés után eléggé nyilvánvaló volt h a long oldalt kell preferálni. Ezt megerősítendő, az általam kedvelt mozgóátlagok is a megfelelően mozogtak.

Belépés: egy konszolidáció utáni trendvonal törés, a 70-100 mozgóátlagokról való pattanás után.

Stop: a lokális minimum alatt.

Kép: http://kepfeltoltes.hu/view/090519/gum1trade_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Szabolcs

TP: az előző csúcs előtt egy kicsivel.

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.19. 11:15:23

Gratula Szabi!

A következő visszahúzódás az emákhoz már nem volt jó beszálló ?

intersza 2009.05.19. 11:30:48

@GabiGabi: De GG, ugyanaz a koncepció. De az adat miatt nem léptem meg, így utólag szép lett volna de abban a pillanatban nem éreztem az erőt h bekössem pedig a setup adva volt. Hát igen, ebben is még fejlődni kell...

Szabolcs

Sz_Balázs 2009.05.19. 11:43:04

@intersza: gratula, klasszikus... azt néztem utólag hogy még 3 ilyen trendvonalat be lehett húzni m1-en, ahogy próbálkozott az árfolyam felfele, ha mind a 3 nál csak az előző csúcsra teszi az ember a tp t akkor is jól jár volna. eddig a felfele trendvonaltöréseket nem néztem, valahogy nem állt rá a szemem, de mostantól én is nézni fogom.

taqi 2009.05.21. 19:16:23

Sziasztok!
GBPJPY sell stop délelőtt 148.43 -nál 140-es tp-vel és 60-as sl-lel.
Reggel 7-ig tudtam csak a gépközelben lenni és megnéztem egy signal szólgáltató jeleit /tudom ez itt istenkáromlás :)/ valamint az általam kedvelt ProFX belépési szintjeit. Ezen kívül korrekcióra számítottam a heti rally után. sell stop megbízásomat 7 előtt pár perccel helyeztem el.
A belépési pont felett látható zöld pöttyök jelölik az up trend végét a ProFX-nél és a reggeli kitörésnél meglepően megbízható, főleg erre a párra. A font/japán ha megindul akkor... Nem számítottam ettől függetlenül ekkora fontgyengülésre, meg is lepődtem amikor délben hazaértem. A t/p elérése után kb 20 pipel fordult vissza az árfolyam nem gyengén. Ettől függetlenül szerintem jól mutat.
IBFX /live számla.
Király a fórum!
Üdv
taqi

Sz_Balázs 2009.05.21. 20:53:44

@taqi: szép volt! megmondom őszintén , én sokszor félek ezektől a sell/buy stop októl, mert mi van ha pont csak leszúr és visszamegy... ennek ellenére már én is készitetem ezzel egy bizonyos stratégiát de csak bizonyos piaci körülményekre, majd leirom. A stoppod csak simán 60 pontra volt, ha jól értem, tehát nem a logikus hely miatt tetted oda?

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.22. 06:22:14

@taqi: Én is gratulálok. Sz_B stoppos kérdése bennem is felmerül.

taqi 2009.05.22. 15:07:20

@GabiGabi: igazság szerint a gjsignal jelét tettem be és ők 60-as sl-t javasolnak mindig 140-es tp-vel/náluk csak londoni nyitás utáni ktörés megfogásáról van szó/. Erre a párra reggelente ez elég ésszerű. Májusban eddig 300 pip körül járnak és az nem rossz szerintem. Nem volt túl tudományos, de reggel csak pár percem volt a gépnél.

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.22. 15:15:37

@taqi: mindennap köt 140-es tp-vel és "csak" 300 pip? vagy nem mindennap ?

HuDini 2009.05.22. 15:32:48

@GabiGabi: Gratulálok taqi.
limit megbízásokhoz: én is használom, de ha logikus helyre teszed, ahol mondjuk új csúcsot vagy minimumot sért ha oda elmegy, akkor már csak jó stop kérdése szerintem, és nagy valószínűséggel nem rajtad fordul. bár már volt ilyen velem, hogy épphogy "belenyal", de ez relatív kevés. mellesleg daytradeben, főleg kitörésnél nagyon hasznos, mert amikor megindul, akkor megindul. pláne egy jpy pár. és piacin nem adja oda időben.

taqi 2009.05.22. 16:38:59

@GabiGabi:
nézzétek meg ha gondoljátok, ingyenes:
http://gjsignal.blogspot.com/
A 140-es tp azért meredek be nélkül, érdemes behúzni 60-nál, ezt ők is javasolják. Az oldalon feltüntetett teljesítményben nincs b/e, csak a 60 sl,140 tp.

HuDini 2009.05.22. 17:29:12

nah, épp előző hozzászólásomat alátámasztandó trade. akár rosszul is elsülhetett volna, de a jó stop, és a jó pszicho (ami most abban merült ki, hogy elmentem közben motorozni) megmentett.

EJ egész délelőtt range-el, sőt a tegnapi és a mai nap is kicsit már-már olyan jellegű volt, hogy nem biztos h megéri gép előtt ülni. szóval délelőtti range-be volt egy m5-ös felpréselődés. (nevezhetjük növ 3szögnek)
buy stoppot tettem 131,500-ra. sl 131,200-on, 30pip-et kockáztatve, feltételezett növekvő trendvonal alá. (ha ezt sérti, nagy valószínűséggel lekanyarodik trendvonal törés miatt)

aktiválódott is hamarosan az order, viszont elég jelentősen visszajött, nem tört ki, ahogyan reméltem. célárat nem határoztam meg, egy szintet néztem ki, ha odáig elmegy, akkor ott zárom az első jelre manuálisan. visszaérkezvén láttam, hogy a várt jen gyengülés bekövetkezett, nem az eur erősödés vitte fel az árfolyamot. 90pip pluszban tudtam zárni a tradet. ez egy nagyon szép szám, de valószínű jobban jártam volna, ha még megyek pár km-et motorral, ugyanis mostanában jellemző, hogy péntek délután ha elindul az árfolyam egy irányba, amikor európa "kiszáll" akkor estig tartja azt az irányt, és extrém mozgások jönnek. én ezt nem mertem bekockáztatni most, inkább zsebre tettem. de érdemes erre figyelni a későbbiekben.

www.pc-holz.hu/0522.jpg

Sz_Balázs 2009.05.22. 21:39:48

@HuDini: grat HD! Én félek ezektől a stop orderektől, de lehet hogy túl parázom a dolgot. Félek ettől a -"belenyal" és visszahúzodik cucctól. Pont azon gondolkodom hogy ha range fölé, akkor viszont jó 30-40 ponttal range fölé kellene tenni a megbizást, viszont akkor a stop is nagyobb. Csak morfondirozok.

HuDini 2009.05.23. 09:01:13

@Sz_Balázs: igen, a stop is nagyobb, meg az a "biztos" 20-30pip is kimegy belőle, amiután eldönti, hogy akar-e tovább menni vagy nem. de emlékszem, Te is láttad, hogy préselődik fel, úgyhogy onnantól kezdve..... :) egyébként az a sokkal biztosabb, amikor kőkemény ellenállás van, egyértelmű szint, nem ilyen, hogy belelóg egy-egy kanóc. és ha akkor préselődik felfelé, akkor szinte biztos a 20-30 pip. utána meg úgy is eldől.
csak a mostani volatilis világban ritka az ilyen sajna. nagyobb kockázat, vagy kisebb pozi.

Dreamfire 2009.05.26. 12:20:09

Üdv mindenkinek!

Eur/usd előző heti emelkedése után csatorna tetejéhez ért ezért héten korrekcióra számítotam. Ma beszállót gbp/usd-n találtam (kettő általában együtt mozog hasonló előző heti trend mindkettőnél csak eur/usd-n "szebb" ezért azt linkeltem be). Font M1 chart a sárga vonal 1,5831-en beszállóm háromszög letörés után. Első fehér vonal a stopom ( ha visszatér az alakzatba) majd a downswing aktuális pullbackjei fölé hoztam tovább stoppot. A 4.nél vett ki 1.5807-en. Először szívtam a fogam hiszem rögtön vissza is fordult de később kialakult egy alj és elindult felfele (általában nem használok targetet mindig stopom vesz ki, vagy manuálisan követem vagy alapból trailstopot használok). ADX-t használok kitöréseknél főleg mivel momentum megindulás árral együtt igen jó beszállókat tud adni. Ez itt is teljesült.

Gbpusd:
http://kepfeltoltes.hu/view/090526/gbpusdm1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Eurusd:
kepfeltoltes.hu/view/090526/797305634eurusdh1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.26. 13:23:13

@Dreamfire: A kezdeti stop a hszög közepén volt kb ?

Dreamfire 2009.05.26. 13:35:27

@GabiGabi: Igen, 1.5845-on, ha visszazár háromszögbe falshnak ítélem kitörést. Illetve így minimális (14pip) max bukó. Te 3szög fölé tetted volna?

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.05.26. 13:40:01

@Dreamfire: én nem szeretem a szimm. háromszöget, de annak a stophelye a hszög fölött van.

A 14 pipben a spread is benne volt ?

Sz_Balázs 2009.05.26. 14:40:17

@Dreamfire: Grat! szerintem egy teljesen logikus trade és logikus kiszálló. A kezdeti stop talán kicsit agressziv, lehet hogy a range fölött jobb lett volna. Egyébként pont ezt nézegettük páran, hogy a szimm. háromszög, vagy range alá esetleg lehetett volna tenni egy sell stop megbizást és akkor SL a range fölött. de ez csak elmélet.

köszi hogy közzétetted!

Dreamfire 2009.05.26. 14:42:22

@GabiGabi: Először is kösz a kirtikát ez lenne a célom tradek feltevésvel (tanulás).

Spread benne van, bár mivel mktstop, ha eléri 1,5842-1,5845 szintet aktiválódik de egykét pip elcsúszás lehet attól függ mennyire gyors piac.
Egyébként nemtudtam hivatalosan holvan szimetrikus 3szög stopja de én úgy tapasztaltam ha egyszer visszajött, marad legtöbbször oldalazás vagy elindul ellenkező irányba. Ezért úgy tradelem, hogy a legolcsóbban megússzam ha ellenem megy. De ez jellemző az én kereskedéseimre, hogy elég agresszívan védem profitot is ha jó az irány, sokszor talán hibásan de nekem inkább sok tradem van szűk követő stoppal, ezért nagy swingeket ritkán kapok el (70-80 pip fölötti profitom nincs nagyon) 1:2,1:3 arányt ígyis elérik max lossrisk:profit arányaim.
Amugy szimetrikus háromszöget miért nem használod? Szerintem nagyon hatékony alakzat.

Sz_Balázs 2009.05.27. 20:46:37

Üdv! ma esti dow kötésem ugyanaz a minta mint amit leírtam a Piaci Környezet II. bejegyzésben.

Erős esés, konszolidáció, sell stop a zóna alá, zóna fölé stop loss és hadd menjen... 1:2 RR el sikerült zárni. Kicsi pozi volt, ezeken én nem kockáztatok sokat még akkor se ha aránylag szűk stoppal meg lehet úszni mert a vola bármire képes (főleg az utóbbi hetekben), de ki nem hagytam volna :)

Kép:

http://kepfeltoltes.hu/view/090527/dow_m1_sell_stop_trade_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DiNo 2009.05.27. 21:57:56

Sziasztok!
Azt hiszem még senki sem tett fel rossz kötést, pedig ezekből is lehet tanulni...:)
EUR/AUD-ról lenne szó. Az előzmény annyi, hogy törte a napos csökkenő trendvonalat ( piros vonal a képen )még tegnap. Majd ma a trendvonalat visszatesztelte, és a közelében egy csökkenő éket alakított ki M15-ön. Vártam, hogy törjön ki az ékből és egy swing long pozit akartam felvenni amint fölé zár. De nagy sebességgel lefele lépett ki. Gondoltam fals napos trendline-break volt, és folytatódik a csökkenő trend. A legjobb a trendvonalról shortolni :) Így sell-limit megbízást helyeztem el 1.1720-ra a tőke 1%-val, ha visszatesztelné az árfolyam a letörési pontot. Stoppot 1.1820-ra tettem, míg a céláram 1.7560 környéke lett volna. Aktiválódott a limit, majd jött a meglepi :D Úgy ment át a másfél napnyi konszolidációs zónán, hogy sokat pislogni sem tudtam. A pozi felét 1.7781-en zártam kézzel. Utána mivel nem tetszett a dolog ismét zártam a már meglévő pozi felét 1.7799-en, majd a maradék 1/4 részét a stop ütötte ki. Veszteségem 0,58% lett. Ha van vélemény, bármilyen kritika szívesen veszem ;) Több szem többet lát...
Üdv

Sz_Balázs 2009.05.27. 22:15:18

@DiNo: Üdv Dino! szerintem jó volt az elgondolásod, ami EURUSD n lehet hogy flott is lett volna. Én EURAUD, EURNZD, EURCAD párokat nem nézek h4 alatt mert szerintem nem mozognak szépen. Még annyi, hogy én ott nem shortoltam volna, mert a hetes fibo 61,8 1,7654 nálam, ami zónából elötte már 2x megvették, ilyenkor meg nem lehet tudni hogy egy erős zónában pont hol veszik meg. Ennyi az észrevétel :). De ügyes vagy hogy 0,58% minusszal megúsztad.

StLui 2009.05.27. 22:26:35

@DiNo: Én behúztam azt a napos eső trendvonalat, de nálam pont azt visszatesztelte és újra long, óráson bull divi-vel
http://kepfeltoltes.hu/090527/euraudh1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egy D1 trendvonalnál már túl nagy a szórás ha átváltunk M15-re

DiNo 2009.05.27. 22:38:29

@Sz_Balázs: Igen Balázs. A hetes fibóval Én is tisztában voltam, azért is gondolkodtam eredetileg longban. Azt gondoltam újra megnézi az elöző h4-es aljat, és majd onnan megint visszaverik...Szerintem ott hibáztam, hogy nem kell minden egyes lehetőséget megjátszani, csak az igazán jók után kell nyúlni.

Sz_Balázs 2009.05.27. 22:56:46

@DiNo: Hasonló nálam is a helyzet, amit észrevettem magamon hogy hiába látok H1 en egy jó lehetőséget egy adott strat szerint, H4 en meg pont az ellenkező irányt látom egy másik koncepció szerint. Ugyh abszolut a top down (vagyhogyhijják) elemzést erőltetek, elsődleges a H4 vagy D1 irány, és ha azon belül látok vmi lehetőséget kisebb idősikon ami passzol ehhez az irányhoz akkor lépek rá. Hajlamos vagyok összekeveredni idősikokban.

Sz_Balázs 2009.05.27. 22:59:29

@StLui: Jah, azt én is észrevettem hogy egy nagy idősik trendvonala kicsi idősikon már nem annyira profin használható. Tény hogy ez long régió volt, erős támasz még a fibo 61,8.

Izi Fx 2009.05.27. 23:12:33

@DiNo: Ezt írtad: ".Szerintem ott hibáztam, hogy nem kell minden egyes lehetőséget megjátszani, csak az igazán jók után kell nyúlni."

Tökéletesen fogalmaztad meg, pont ma beszéltem erről GG-vel, hogy daytrade-ben is nagyon szigorúan kell a pozi felvételéről dönteni, hisz abból még nem volt baj, ha egy kétes helyzetről lemaradtam. A konkrét szituhoz annyit tennék hozzá, hogy az EurAud nem biztos, hogy a legalkalmasabb daytrade-re.

DiNo 2009.05.27. 23:31:51

@Izi Fx: A pláne meg az, hogy nem vagyok egy daytrader mágus, M1-M5 chartot le is szedtem :)
A room-ba is beszéltem Cs.B-vel, hogy jó lehetőségnek látszik a long. Két napja arra vagyok "ráállva", hogy figyelem mikor ad jó jelet ami megerősít, hogy a piac elfogadja az irányt, erre meg beshortoltam. :D Ez van!! Minden mozgást nem lehet megfogni...Azt hiszem ez a négy "trader főbűn" közül az egyik. ( Félelem, hogy kihagysz egy lehetőséget )

Dreamfire 2009.05.28. 18:13:44

Sziasztok,

Ez a kérdés nem igazán a topichoz kapcsolódik (emiatt előre is bocs), csak úgy láttam ez pörög leginkább és itt van legjobb esélyem választ kapni. Lényeg tud e itt bárki bármit az idehaza működő daytradereket alkalmazó cégekről(Swifttrade, GHF trading). Alap dolgok édekelnének érdemes e náluk dolgozni, milyenek a feltételek, mennyire szabályozzák az alkalmazható stratégiát, milyen tőkét bitosítanak, mennyire felkészült traderek vannak ott, lehet e tanulni tőlük, nehéz e bekerülni stb.. Ha esetleg nem blog
téma pekardavid@hotmail.com-ra is jöhet válasz. Előre is köszönöm.

Gabor01414 2009.05.31. 19:23:48

@DiNo:Szia DiNo!

Tudom kicsit későn reagálok,de most láttam meg a bejegyzésed.
Én azt nem értem,hogyha már megvolt a csökkenő ék letörés célára,akkor miért játszottál visszatesztre?...üdv.:Gábor

Izi Fx 2009.05.31. 19:54:05

@Dreamfire: Hali! A GHF-ről tudok pár dolgot, ismerős révén, úgyhogy amit leírok azt a helyén kell kezelni! Röviden: ne úgy képzeld el, hogy feltesznek 2 kérdést, amiből kiderül, hogy jó trader vagy és azután úgy bánnak veled mint az aranytojást tojó tyúkkal...:-)! Rengetegen jelentkeznek, többfordulós interjú van, amin pl. matematikai készségekre kérdeznek rá (pl. komoly fejszámolás). Ha felvesznek, akkor kapnál vmi alap tanfolyamot. Elvileg komoly pénzt adnak, de hogy mennyi idő után kapod meg és konkrétan milyen feltételekkel arról nem tudok. A fluktuáció - talán el lehet képzelni miért - nagyon magas!

DiNo 2009.06.01. 09:40:43

@Gabor01414: Hali Gábor!
A kérdés jogos. A képen látszik, hogy a limitem nem csak az ékből való letörésnél volt, hanem a napos trendvonalnál is. Tulajdonképpen abban a szituációban negligálódott a napos trendvonal breakout, és ezért volt az az elképzelés, hogy trendvonalról shortolok. Ami jó is lett volna egy kicsit tágabb stoppal ( most szép plusszban lenne ), de a lényegen nem változtat, hogy ez egy rossz trade lett...
Üdv: D.

Bt Laci 2009.06.01. 16:19:58

Sziasztok!
EJ 136.80-137.00 szintre érdemes figyelni esetleg egy visszapattanás erejéig mivel 3h-s csúcs ill szétnyílt m15-ös BB miatt.

Dreamfire 2009.06.02. 00:49:48

@Izi Fx: Köszi az infokat, azóta ilyesmiket tudtam meg én is ghf-ről, mármint, hogy elég komoylan veszik felvételi részt és képeségek alapján nem tapasztalat alapján. Swiftet lehet bepróbálom nyáron oda nemkell diploma ghf-ez kell az meg csak jövőre lesz.

listvan 2009.06.02. 10:43:52

@Dreamfire:
Nagyon-nagyon-nagyon szkeptikus vagyok az ilyesmivel kapcsolatban, hogy egy ilyen cég mennyire (és meddig) működőképes.
...másrészről pedig érdekel. Nem a munkalehetőség, hanem az esettanulmány. Ha tapasztalatod lesz a kiválasztással, munkával kapcsolatban, kérlek osztd meg velem. lothi kuk@c t-email pont hu.
Köszönöm!

taqi 2009.06.03. 21:49:39

Ha szeretnétek egy jót derülni a ma reggeli félresikerült eurusd shortomon:
M30 -as gyertya alsó kánócának legalján short nyitás majd a nap /ás egyben az év/ legmagasabb értékénél a zárás: eredmény 59 pip mínusz. Az árfolyam alakulását utána gondolom mindenki ismeri :)
tanulság: túl nagy poziméret, a számla közel 10 % föstölt el amikor lezártam.
Kissebb méretű pozi nyitásával nem zártam volna le azon a ponton de bevillant hogy áttöri az 1.44-et és akkor 1.47-ig mehet
Kinyomtatni, bekeretezni : "ezt így ne... "
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/090603/a_nap_tradje_www.kepfeltoltes.hu_.gif][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090603/a_nap_tradje_www.kepfeltoltes.hu_.gif[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.06.03. 22:10:17

@taqi: Sajnálom.
De miért kockáztattál egy traden 10%-ot ? Tudom, hogy egyes blogokon ilyen kockázattal tradelnek, de nem hiszem hogy kezdőként ezt kell követned.
Ez a lelkedet teljesen tönkreteszi. holnap pl. be mered majd kötni nyugodtan a setupod ezek után ?
Kezdőként 2-3%-nál többet ne kockáztass, vagy ha nagyon kevés a tőkéd akkor is maximum 5 %. De ezt csak akkor ha olyan kevés a tőkéd, hogy másképp nem tudnál pozit nyitni.
Ha valami nem tiszta kérdezz, próbálunk segiteni.

taqi 2009.06.03. 22:50:01

@GabiGabi:
ettől függetlenül pluszban zártam a mai napot. Reggel gbpjpy-t szerettem volna egyébként bekötni de arról lemaradtam és eurusd-t shortot választottam. A lelkem elég harcedzett ilyen téren / kevesen mondhatják el magukról hogy decemberben kezdő fejjel eurusd shortot nyitottak 1.27-en és tartották 1.43 -ig végig ellenpozikkal támogatva. Na az kemény volt. Ahhoz képest a ma reggeli nem volt vészes. Maradok ettől függetlenül reggel a gbpjpy kitörés vadászatnál ott elég kicsi a rizikó, ha megindul akkor az megy. Ott ez a kötésméret nem akkora gáz az árfolyammozgás gyorsasága miatt. Igazad van a kockáztatott tőke valóban enyhén túlzott volt. :)

Briian 2009.06.04. 06:42:52

@taqi: Viszont long-ra gyönyörű lett volna.. :)
Sajnos szerintem sok kezdő (én is) a saját kárán tanul igazán, ami elég fájdalmas tud lenni, de pont az a lényeg, hogy eléggé fájjon ahhoz, hogy később, komolyabb pénzzel ne kövessük el ugyanezeket a hibákat... :(

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.06.04. 07:00:26

@taqi: sokáig gondolkoztam, hogy mit is válaszoljak Neked erre a kommentedre, de aztán úgy döntöttem, hogy csak elmondom amit gondolok. Tehát akkor sorban :
- volt egy minuszos traded, ami a teljes tőkére -10%-ot jelentett. De azt irod, hogy a nap végére csak plusszos lettél. Gondolom, hogy ezt csak hasonló 10%-os kockázattal tudtad elérni. De mi van akkor, ha a 2. traded is kistoppolódik ? Akkor már közel -20%-ban vagy napon belül ? És ha a 3. traded is ? Akkor -30% ? Jó ez igy szerinted ? Szerintem a kockázatkezelésed át kellene gondolni, persze ez csak az én véleményem az én tapasztalataim alapján. Sajnos ennek ahogy most csinálod, meg van az a veszélye, hogy sokszor-sokszor nyerőben tudsz kiszállni, szépen növekszik az egyenleged, aztán egyszer jön egy rossz sorozat, ami lenulláz. Az egyik legfontosabb dolog a tőke védelme az én nézetemben.
A másik ez : "kevesen mondhatják el magukról hogy decemberben kezdő fejjel eurusd shortot nyitottak 1.27-en és tartották 1.43 -ig végig ellenpozikkal támogatva" És ez hogy csapódott le benned ? Mi az ami rögződött benned ebből? Jól csináltad ? Legközelebb is igy fogod csinálni, mert ez követendő ?

Megjegyzés : stop nem volt ehhez az 1,27-es stophoz?

Harmadik : "Maradok ettől függetlenül reggel a gbpjpy kitörés vadászatnál ott elég kicsi a rizikó" A GBPJPY devizapár véleményem szerint "feketeöves" pár. Én ezt a kezdőknek nem szoktam ajánlani. Miért is lenne kicsi a rizikó?

Remélem a kommentem nem érted félre, én nem számon akarlak kérni, bennem a segítő szándék dolgozik. Nagyon kiváncsian várom a válaszod.
GG

HuDini 2009.06.04. 07:22:22

@GabiGabi: nagyon osztom GG véleményét. ne haragudj meg rám, nem tudom mekkora tőkével csinálod, nem is számít, de ez hazárdírozás.
nem más..........

ha életben akarsz maradni ezen a piacon, akkor találj magadnak egy jól működő, kitesztelt stratégiát, a legkomolyabban a kockázatkezelésre helyezz hangsúlyt, és eszedbe ne jusson ilyen, mint pl EU-n amit leírtál. nem tudom ezt kinek a tanácsára tetted, de......... szóval nem tudom. ha ez valakinek a trade ajánlása volt, akkor azt azonnal EL KELL FELEJTENI. ezen a mi szintünkön.

ez nem bántás akar lenni, ez segítség Neked. mert ezt így nem lehet. vagyis lehet, de nem szabad......... vagy akkor annak súlyos következményei lesznek. és azt viselni kell.

DiNo 2009.06.04. 07:54:10

A baj az, hogy sokan böngészik a netet és olyan sületlenségeket olvasnak hogy:
- minden nap legyen nyerő, soha de soha ne zárj vesztesen egy napot!
- napi egy autó be a garázsba :)
- a másik meg keres 100pippet az a tőkéje 10-15%-a ( persze ezt naponta többször is megcsinálja elmondása szerint) WEHEHHEEE
...és akkor még lehetne fokozni a dolgot. Sajnos ez a "money-management" nagyon sok kárt okoz mind mentálisan, mind anyagilag a kezdőknek!!!

HuDini 2009.06.04. 08:22:11

@DiNo: de a legnagyobb baj az emberi kapzsiság, és a realitás eltorzulása. mert azt hiszik, hogy ez igaz, és ez a követendő. holott a legrosszabb amit egy kezdő megtehet.
én azt nem tudom, hogy ezek az emberek hogyan tudnak egyáltalán reggel a tükörbe nézni azzal a tudattal, hogy másnak mekkora károkat okoznak....

taqi 2009.06.04. 10:45:58

no:
1, a nevezetes decemberi tradem: nem alkalmaztam stoppot mert minek az- tipikus kezdő hülyeség. Azóta használom természetesen.
tegnap reggel eltértem a stratégiámtól ezzel az eurusd pozival, ami szintén hiba volt.
2, a gbpjpy valóban életveszélyes pár viszont én csak reggel, a londoni nyitásra figyelek, 1 trade és nem több és bizony
6 nyertes tradre jut 1 vesztes. Természetesen szigorú stop és tp előre meghatározásával. Napközben már nem nyúlok ehhez a párhoz mert arra ez a stratégia nem érvényes és tartom magam hozzá.
Megtanultam hogy a stratégia betartása vezet a eredményre és a kapkodás, hirtelen ötlettől vezérelt át nem gondolt tradek okozzák a veszteséget. Ez utóbbiakat kell teljesen levetkőznöm, vagy legalábbis leredukálnom a gyakoriságot és ez a kemény dió. A pszichológia.
Gondolom ezen minden kezdő átmegy. Kb fél éve kezdtem a forexet és természetesen egészen másképp látom a dolgokat most mint akkor és biztos vagyok benne hogy mosolyogni fogok egy év múlva a mostani hibáimon is. De ez egy hosszú, rögös út amit végig kell járni annak rendje és múdja szerint, megtapasztalni a hibák okozta kellemetlen perceket.
A napkoban néztem végig az eddigi összes kötésemet és fogtam a fejem rendesen a decemberi-januári statement miatt :)
A moneymanagementen is van mit csiszolnom természetesen.
Ne kíméljetek, szívesen várom a hozzászólásokat, ezekből lehet tanulni, a hallgatésból nem!

Izi Fx 2009.06.04. 11:02:48

@taqi: El kell felejteni a 10% kockázatú trade-eket! Az én világomban nem ez vezet a sikerhez!

trader55 2009.06.04. 11:30:20

@taqi: "Természetesen szigorú stop és tp előre meghatározásával. "

Habár többször mondtam, hogy én nem vagyok profi, de ebben a dologban osztogatnék egy kis tanácsot:

Egy igazán tiszteletreméltó tradertől tanultam: minden egyedi ügylet kimenetele VÉLETLENSZERŰ. A nyitást követően nem vagyunk rá hatással. Amire vagyunk az a következő: mennyit bukunk a vesztes és mennyit nyerünk a nyertes ügyleteken. Éppen ezért stoppot mindig kell használni, DE,...
...ő nem használ PT-t. Van célára, de ezt nem használja zárásra, hanem a nyerőt hagyja "futni". Természetesen vannak egyáb elemek is, amit itt hosszú lenne részletezni, de ez a kulcs az ő sikeréhez.

Izi Fx 2009.06.04. 11:47:42

@trader55: Ezt írod: "minden egyedi ügylet kimenetele VÉLETLENSZERŰ."

Kifejtenéd, hogy mit értesz ez alatt?

HuDini 2009.06.04. 12:03:14

@trader55: én ezt inkább stratégiafüggővé tenném...... ezt a TP dolgot.

taqi 2009.06.04. 12:04:10

@trader55:
Font/japánon nekem jobban bevált az előre meghatározott tp mert igen szar végigülni amikor nemegyszer eléri 10 perc alatt a 100 pipet majd pillanatok alatt mínuszba fordul. Persze jó hagyni kifutni a nyerőt azt aláírom de próbáld ki ezt ezen a páron a reggeli kitörésnél...
NEM használok 10 % risket, azt erre a béna kötésre sikerült csak összehozni.

Izi Fx 2009.06.04. 12:12:32

@taqi: Azt a bukót hány trade-vel sikerült visszahozni aznap?

trader55 2009.06.04. 12:20:17

@Izi Fx:
Idéztem. Nem biztos, hogy ugyanazt értem alatta, mint Birger Schafermaier. Oppá, most váletlenül elárultam:-).

Ő nem híve a különböző "értelmezgetéseknek", ezért technikai elemzést sem használ. Daytrader, csak trendelő piacon köt és a grafikont "olvassa" (Joe Ross után szabadon). Szerinte nem vagyunk hatással a pozíció kimenetelére még akkor sem, ha nyitáskor a valószínűségek melletünk állnak (az, hogy ezt ki hogy éri el különböző lehet). Az ő sikerének a kulcsa a pozícióméretezés (nála max 1% risk), pozíciómenedzsment (pl. stopphúzás, zárás, piramisépítés) és ezeket a szabályokat nagyon precízen követi. A nyitás kis túlzással mellékes, mert - szerinte - az eredmény a záráson dől el.

Én nem foglalok állást az ő állításairól, mert nem vagyok azon a szinten. Ellenben sokmindenben követem.

Izi Fx 2009.06.04. 12:21:23

@trader55: köszi h kifejtetted...

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.06.04. 12:29:06

@trader55: "technikai elemzést sem használ" Ezt hogy érted ? Szerintem meg használ támasz és ellenállás szinteket és ezek is a technikai elemzés részei.

taqi 2009.06.04. 12:41:17

@Izi Fx: Azt a bukót úgy hoztam vissza hogy mire lezártam az belinkelt eurusd shortot mínuszban, közben gbpjpy-n 52 pip plusz már megvolt ugyanazzal a kötésmérettel /de az csak 5 % riskkel!/ Plusz még csináltam 90 pipet eur usd-n /6 kötéssel/ és 50 -et gbpjpy-n. De ez utóbbiakat már nagyon kis kötésméretekkel , kb 1% riskkel.

trader55 2009.06.04. 12:46:00

@GabiGabi:
Valóban, így pontos. Támasz, ellenállás, nyitó, záró, high, low. Utolsó x gyertya high/low.
Alakzatot, Fibonaccit nem használ.
Idézem:
- A fundamentális elemzés haszontalan
- A technikai elemzés haszontalan
- A piaci hangulat felmérése haszontalan

...tehát ő így értelmezi a tech. elemzést.
A februári élő tőzsdeshow-n felvállalta, hogy év eleje óta bukóban van. 1,5 hónap távlatában ez még nem biztos, hogy tragédia, de az én szememben sokat jelentett, hogy ezt beismerte és nem hantázott.

Nekem nagyon logikusnak tűnik az ő kereskedési filozófiája. Gabi, mivel láthatóan Te más oldalról közelíted meg a tradinget, kíváncsi vagyok a véleményedre. Miben értesz egyet vele és miben nem?

GabiGabi · http://devizablog.hu 2009.06.04. 13:43:34

@trader55: nekem ami a legjobban tetszett az az ahogyan csökkenti a veszteségét a scale-out technikával. Az látványos volt és eredményes.

trader55 2009.06.04. 13:52:00

@GabiGabi:
Ha 20 percig nem indul el a kívánt iránybe, a felét lezárta. Innen merült fel egy korábbi kérdésem, hogy Neked van-e valamiféle időkorlát a swing pullback setupnál.
De lehet, hogy ennek inkább kisebb idősíkon van jelentősége, mert 4 óráson kiszámíthatóbb a mozgás, kevesebb a zaj.

Sz_Balázs 2009.06.06. 17:42:53

@trader55: sziasztok! ez egy nagyon érdekes téma, hogy ha x ideig nem indul el irányba a kitörés, vagy megáll tp elött félúton és range-t épit ott, akkor ki kell-e/érdemes-e lezárni a poziciót mondván hogy igy már nem él az amit elképzeltem. Sokat agyaltam ezen és rájöttem hogy (nekem) nem éri meg kizárni, mert ha jól be vannak állitva a paraméterek pl. 1% kockázat, 2-3% tp, akkor hosszabb távon érdemesebb élni hagyni ezeket a poziciokat, mert a nem jól kihasznált RR-el többet lehet vesziteni mint a néhány kistoppolódással. Persze ehhez kell egy valószinűség is, hogy az amit csinálsz legalább 50% ban megtörténik. Szvsz.

taqi 2009.06.06. 18:06:49


Csakhogy ez a topik újra arról szóljon amire GG elindította.
Gondolom másnak is volt a héten emlékezetes tradje, osszátok meg velünk!

Pénteken alkottam GBPJPY-n ezt a tradet. Reggel árfolyamesésre készültem az előző nap megindult korrekció miatt. sell stop megbízást adtam /a mellékelt charton látszani fog a szint ezért nem írom ide az értékét/ 7 óra körül. 8 -körül aktiválódott is de mivel még 2 órával később is ugyanezen a szinten toporgott az árfolyam, a reggeli kitörés elmardt ezért kézzel zártam éppenhogy pluszban. Viszont betettem egy buy stop megbízást /75 tp, 60 sl/ szintén reggel 7 óra körül az előző esti csúcs fölé, ami 170 pippel volt magasabban a reggeli árnál. Nem igazán bíztam benne hogy ennyire megindul felfelé de mivel péntek is volt, bejelentés is várható volt na meg az ugye nem egy lassú pár hátha 14.30 körül ránéztem az árfolyamra és meglepetten láttam hogy megbízásom aktiválódott és tp-vel záródott mindissze 1 perc alatt. 90 pipet ment még ezután felefelé pár perc alatt.
Számomra itt a pozi nyitás és zárás sebessége volt meglepő, buy stop nélkül ezen a szinten az árfolyammozgás gyorsasága miatt esély sem lett volna pozit nyitni.

A chart : kepfeltoltes.hu/090606/gbpjpy_m30_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Izi Fx 2009.06.06. 18:32:36

@taqi: Akkor volt az NFP, ami az egyik legfontosabb, legvolatilisebb és egyben legkiszámíthatatlanabb adat! A kommentedből nem derült ki, hogy ezzel tisztában voltál-e, ha nem akkor érdemes lehet utánajárnod h. az ilyen adatokat mikor teszik közzé, mert ez nagyban befolyásolhatja a trade megvalósulását! Emellett örülök, hogy jól jöttél ki belőle.

shortosgyula · http://valodiforex.wordpress.com/ 2009.06.06. 18:58:52

@Izi Fx: Tudtam hogy bejelentés lesz de épp ezért tettem ilyen magasra a beszállási pontomat.Úgy gondolkoztam: hogyha azt eléri nagyobb valószínűséggel zár tp-vel mintsem hogy visszajöjjön stoppomért.

Sz_Balázs 2009.06.06. 19:00:49

@taqi: nem használod véletlenül a gjsignal.blogspot.com ajánlásait? mert Te is azokra a szintekre helyezted el a megbizásokat amiket ők javallottak péntekre. (Valaki írta itt hogy használja, de már nem emlékszem ki volt). Hát igen, nfp elött ez necces, nekem nincs nagy hirkereskedési tapasztalatom, igy nem is nyitottam poziciot, az nfp t arra használtam hogy zártam egy létező UJ longomat a volában. A lényeg hogy tudd mit és miért csinálsz, gratula.

Izi Fx 2009.06.06. 19:06:23

@shortosgyula: Huh, tehát taqi=shortosgyula gondolom?! Megnyugodtam, h. tudtál a hírről :-)! Én ilyen helyzetben biztos, h. nem használnék buy limitet, de ettől kerek a világ, h. más meg használ!

Sz_Balázs 2009.06.06. 19:14:32

@Izi Fx: a végén kiderül hogy nem is vagyunk olyan sokan a blogban csak mindenki 3 névvel van bent :)

taqi 2009.06.06. 19:48:03

@Izi Fx:
taqi=shortosgyula, több nickem itt nincs :)

buy limit viszont NEM = buy stop!!!
a limit megbízás felér a 80 %-os kistoppolódással erre a killer párra.
Használom a gjsignal jeleit, nagyon jók persze nem vakon követve./ fix 140-es tp azért necces amit ők írnak/
támasz ellenállás szinteket használnak ők is és én is. A belinkelt képen a chartról látszik egy csütörtöki traderől ugyanezzel a módszerrel. 5-ből 4-szer tp, egyszer sl. Szerintem ez nagyon jó stratégia /mármint a gbpjpy kitörés megfogása/ de idegek kellenek hozzá.

Izi Fx 2009.06.06. 20:47:51

@taqi: bocsánat félre írtam, természetesen buy stopra gondoltam. Tehát buy stopot nem használnék ilyen helyzetben, de ha Neked működik akkor nincs gond!

Waker 2009.06.07. 14:08:13

Sziasztok!

EURGBP-t figyeli valaki?
Szerintem mostanában nagyon szép setup-ot lehet rajta hozni.
Először napin nézzétek, úgy tisztább a kép.

DaniM

DiNo 2009.06.07. 14:36:38

@Waker: Mire gondolsz? Ha napos támasz zóna alá zárna...?

Waker 2009.06.07. 16:36:04

Arra, ha fordult a trend és a mostani emelkedés után egy reális korrekciós szinről (pl. fibo) folytatná felfelé.

Bt Laci 2009.06.07. 17:22:17

Sziasztok! A hét közepén volt egy bejegyzés eur/gbp-re én támogattam a meglátást és kb.ott akadt meg az árfolyam ahol GG stratégiájával jelezni lehetett.Az érdeklődést lehet hogy azért nem keltette fel mert nem igazán trendelő pár de pár pip kijöhet belőle.

DiNo 2009.06.07. 19:58:58

@Waker: Én nem látom, hogy EUR/GBP-n megtört volna a napos csökkenő trend. Ugyan nagyon komoly támasz elött van, de a trendvonal is szépen tartott pénteken...Továbbá még H4-en sem zárt az előző csúcs főlé. Én megvárnám, hogy tisztább, egyértelműbb jeleket adjon, ha már longban gondolkozol.
Üdv: D.

HuDini 2009.06.07. 20:21:15

@DiNo: pénteken reggel gyönyőrűen el lehetett adni. most nincs nálam a "rendes" gépem, de holnap linkkelek egy live képet. aztán végülis túl korán zártuk így utólag, de délután elég bolond világ jött, ugyhogy lehet nem is baj...

Gabor01414 2009.06.13. 22:07:46

Sziasztok!
Én is benne voltam a csüt.-pénteki EURUSD fel-le mozdulatban.Nem mondom,hogy egy tankönyvi példa,de nem tudtam megállni,hogy a csüt.esti felhúzásban ne kezdjek el shortolgatni,persze arra számítva,hogy egy nagyobb mozdulat után korekció várható.A másik érvem,hogy H4-D1-en jól kivehető háromszögben mozgott az árfolyam és megelőlegeztem egy visszapattanást a felső trendvonalról.
A kiszállásnál azért már óvatosabb voltam:Fibo 50-nél zártam,pedig volt még benne bőven.Legalább egy pozit tovább kellett volna engedni,de hát ilyen a tőzsdepszichológia.
Tudom ez egy veszélyes stratégia,mert a stoppot jó messzire kell rakni,de talán megfelelő MM alkalmazásával kezelhető a dolog.

Íme a kép:kepfeltoltes.hu/090613/EURUSD_2009.06.11.-12._www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Gabor01414 2009.06.13. 22:34:30

Mellékelem még az 1 órás chartot amin a háromszög beszűkülést véltem felfedezni:
kepfeltoltes.hu/090613/eurusd_h1-es_h_romsz_g_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Jó hétvégét és jövőhétre sok pipet!...üdv:Gábor

Gabor01414 2009.06.13. 23:02:17

A fenti képen látható még az 1,4299-es szint is (igazából modhatjuk 1,4300-nak is),ami egy nagyon erős ellenállás.
A D1,W1,MN időtávokon is jól látható.(Igazából ezért használom a Metatradert kiegészítésként,mivel az Oandán a D1 a legnagyobb időintervallum)
A lényeg,hogy innen fordult le az árfolyam június 3.-án.Ez is egy megerősítés volt számomra,hogy a déli irányt preferáljam.Ugyan a H1-en éppen egy emelkedő csatorna alkult,de esélyesnek tűnik a lefele irány.
Mára ennyit,jó éjszakát!

StLui 2009.07.21. 12:56:16

Ez atradem azon kívül, hogy D1-H4-en zajlik nem kapcsolódik a blog technikájához de azért beteszem.
Szóval UERHUF long, fontos hogy hitelfedezet miatt nyitogatom tehát rossz esetben "csak" nem nyerek ahitelen a forinterősödéssel.
SZóval kinéztem magamnak május 21-én a 268-as szintet, fibo 50-61,8 között és a sárga vonalla jeleztem az időszakot ahol elég szépen ellenállásként funkcionált, gondoltam es se feg lefele sem elsőre menni. 268-ra vételt betettem, láthatóan kellett várnom egy kicsikét. Szépen trendelt lefelé, szóval a gyors emelkedést kihasználva, tervbe volt 10Ft plusszban zárni, ritka pillanat amikor az ember eltalálja szinte a tetejét, de én lezártam 278,7-en, közel volt az előző csúcs, trend lefelé állt, elég volt két nap alatt. A tét itt még kicsi volt, de most, juli 17 óta újra vételen állok 268-on, piros vékony vonal jelzi is.
Elsőre betettem juli10 -én 272-re, számítva egy esetlegas magasabb alj kialakulására (6Ft plussz akkor is maradna alapon), de mivel pár nap kényszerszünet jött nekem, és gyakran hibázom, hogy korábban visszaszállok mint kéne így kivettem ezt a 272-es megbízást.
Tehát maradt a 268-as vételi megbízásom de most növelve kicsit a tétet. Ezután két variációra számítok ha teljesül a megbízásom:
-föl újra akkor megint zárom 280 alatt valahol.
-tovább le akkor a jelzett 258-as szinten bővítem a pozit tovább (ez miatt volt fontos leírnom hogy hitelt fedezek vele) ilyenkor még mindíg csak az össz megnyitandó pozi 20%-a lenne meg, szóval stopp sehol, nem számítok az eur összeomlására a forint ellenében
kepfeltoltes.hu/090721/EURHUFD1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
süti beállítások módosítása