Sziasztok!

Muszáj leírnom ezt a kis bejegyzést, (hátha valaki hasonló cipőben járt) mert a múlt hetem egyik legrosszabb hetemnek sikerült, jónak tűnő kitörési alakzatok, trend folytató setupok mind-mind visszajöttek a stoppjaimért.
6-8 kistoppolódás után azon kezdtem el gondolkodni hogy minden hülyeség amit idáig kötöttem, amiben idáig hittem, többé már nem működik? Húzhatom le a wc-n mindent, amit eddig mankónak használtam? A hét további részét 0,2-0,3 % kockázat/ trade-del kötöttem a szokásos 1-1,5-2% helyett hogy próbáljam megérteni mi volt a baj.

 
Aztán hétvégén leültem és újra átelemeztem a chartokat (kb 30-at) hetes idősíktól egészen m5-ig.
 
Aztán rájöttem: Nincs semmi baj a piaccal, de még a stratégiával sem, már megint velem van a gond. Egyszerűen annyira vola volt a piac, hogy ugyanazok a setupok, lehetőségek, amelyek már m15-öm, de leginkább h4 en működnek hát nem működtek m1-en és m5-ön. Sokan mondjátok most hogy úristen, lemegy ez az ember m1-m5 re????? Hát igen, néha lemyegyek, és néha nagyon jó lehetőségek vannak, DE...!
 
Van egy rossz tulajdonságom, mégpedig az hogy ha nagyon jó szériáim vannak, nagyon úgy érzem hogy elkaptam a piac ritmusát, akkor hajlamos vagyok lemenni alacsonyabb idősikra mondván hogy ott is tökugyanúgy működik a piac mint 4-el felette, csak sűrűbben jelennek meg a minták ezáltal több lehetőség van és többet lehet „kaszálni”… Ez nagyjából így is van DE! 2 hete nem volt semmi gond, m1-en és m5-ön rengeteget kötöttem és nagyon sok jó lett, volt hogy napi 5-6%-ot is sikerült összetennem, de múlt héten a volatilitás egyszerűen kicsinált ezeken az idősíkokon.
 
Mit akarok mondani?
 
Szerintem sokan egyetértenek velem, hogy day trade ben M15 alá menni nagyon sok esetben öngyilkosság mert vagy sok fals jelet ad, de leginkább a volatilitás csinál ki és az árfolyam gyakran megy el a stoppokért. Másik szintén nem elhanyagolható dolog az, hogy nagyon hamar el lehet fáradni m1-m5 gyertyák meg alakzatok nézegetésében, (főleg ha figyeljük mellé az egyéb kereszteket hogy felmérjük a devizánk relativ erejét és a potenciált még benne), ami teljesen le tudja húzni az embert nap végére és sokkal fáradtabb lesz. Hosszútávon biztos nem egészséges. Szerintem nem éri meg egészségügyi szempontból sem. Amit én látok mostanában, hogy alacsony idősikon inkább m15 ön alakulnak ki szép trendek, minták, illetve a magasabb H4 en. (Persze a napos trendek a legszebbek.) A H1 t mostanában már nem is annyira nézem, valahogy többet mondanak a H4 gyertyák mert ott talán már a bull és a bear küzdelméből lassan lassan megmutatja igazi arcát az árfolyam, hogy merre is szeretne menni, igy kicsit kiszűri az időtávon belüli volatilitást. Nyilván ha a H4 es gyertya egy alul kanóc felül kanóc is sokat mondó lehet, főleg range közepén mutatván hogy nem tudja merre menjen az árfolyam.
 
Mindent egybevetve, m15 alatt nagyon vigyázzatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr961283898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StLui 2009.08.02. 22:41:21

Szia, örülök, hogy írtál, kár hogy ilyen apropóból, viszont szerintem többen várnánk előző bejegyzéseid folytatását is. Köszönjük (az eddigieket is) !

Sz_Balázs 2009.08.02. 22:48:47

@StLui: igen, bocs, eltűntem egy kis időre más elfoglaltságok miatt is, de majd folytatom a bejegyzéseimet, lehet hogy kicsit alakitok is rajtuk csak előbb össze kell szednem a gondolataimat is.

Izi Fx 2009.08.03. 10:57:19

@Sz_Balázs: Szia Balázs! Örülök, h. leírtad a problémáidat, amiket nagyon sajnálok!
Ellenben lenne 1 kérdésem, amit nem igazán tudtam megfejteni az írásból. Tehát végül mi a döntésed, fogsz m15 alatt tradelni, vagy sem?

Sz_Balázs 2009.08.03. 12:27:38

@Izi Fx: nem szeretném erőltetni a továbbiakban, nem éri meg. Annyi mindenre kell figyelnie az emernek ezeken a gyors idősikokon hogy teljesen lefárasztja és akkor se garantált az eredmény. Nem fogok m15 alá menni.

Izi Fx 2009.08.03. 12:30:28

@Sz_Balázs: őszinte vagyok Veled, így azt kell mondjam, h. kifejezetten örülök ennek a döntésednek!!!

komika 2009.08.09. 20:22:46

Szia!

Én évek óta kereskedem daytrederként. 15 perces trenden belül az 5 percest kereskedem le. Egyet értek azzal, hogy 15 perc alatt tényleg nagyon kockázatos, de úgy érzem, az lehet a baj, hogy sokszor nagy lesz a kísértés a pozíció nyitásra és hajlamos az ember elhamarkodott lépésekre. Pedig, ha megvárná a visszateszteket és nem az érzelmeire hallgatna, akkor más lenne a helyzet.

Attila
süti beállítások módosítása