A tegnap kijelölt szinteket két esetben elérte az árfolyam, így talán újabb tanulságos elemzéssel tudok szolgálni! Ez a két pár a GbpUsd és AudUsd!

Nézzük időrendi sorrenben, így az első az AudUsd.

 

A korábban kékkel bejelölt zónát szándékosan a grafikonon hagytam szemléltetésképpen. Látható, hogy noha napon belül jelentőset esett az árfolyam, nem korrigált és átment a kijelölt szinten. Ez a zóna egy 4h-s szint volt, tehát az én nézőpontomban limittel lehetett volna operálni, de itt meg kell jegyezni, hogy ugye én daytrade-ről beszélek! Ha az ember napon belül kereskedik akkor azt szerintem nem szabad magára hagyni, hanem valamilyen formában figyelemmel kell kísérni és ha éjszaka aktiválódna a limit, akkor azt nem tudom figyelemmel kísérni, így én daytrade limitet nem hagyok bent éjszakára!!! Emellett van más ok is, amiért nem kereskedem le a szinteket éjszaka! Azt ugye tudjuk, hogy a különböző kereskedési centrumok (Ázsia, Európa, USA) új imulzusokat adnak a piacnak, ami újabb mozgásokat eredményeznek. Sajnos megfigyelhető, hogy az ázsiai session alatt az említett új impulzus hatására sűrűn az ilyen szintek alá/fölé szúr az árfolyam. Ezeket olyan stop huntingnak lehet nevezni, melyeket nem egy-egy bróker csinál, hanem "az egész piac". Lehet, hogy most kicsit sok új infót írtam le, de most azt akartam megmagyarázni, hogy jelen esetben miért nem volt probléma, hogy a szint alá ment az árfolyam korrekció nélkül...

A kis magyarázat után jöjjön annak a leírása, hogy mégis miként lehetett fogást találni tegnap az AudUsd páron!

Mint már említettem nemsokára beszélni fogok a szinttörés jellemzőiről, feltételeiről. Attól függetlenül, hogy éjszaka átszúrt az árfolyam a szinten, még véleményem szerint érdemes volt long lehetőséget keresni (és ezt nem csak az utólagos események miatt mondom). Ezt azért mondom, mert a szint törése nem volt megfelelően "előkészítve" , elötte rendkívül sokat esett, így a korrekció lehetősége adott volt, márcsak jelet kellett keresni. Az árfolyam kialakított 2, vagy akár 3 aljat, melyeknél egy jel belépési lehetőséget adhat. A fenti képen a második (kis) ellipszissel jelöltem azt a nevezetes gyertyát, mely véleményem szerint nagy valószínűségű, alacsony kockázatú jel volt!

Emelett óráson szép jelet nem adott, de a 4h-s grafikont érdemes még megnézni.

Itt a t5m-es gyertya jel kialakulása után 15 perccel záródott a 4h-s gyertya, ami szintén egy erős, úgymond "fél jel" volt, na ki ismeri, hogy hívják ezt a gyertyát???

Most áttérnék a GbpUsd-ra, mely "szebben" pattant az előre kijelölt szintről!

 Mivel ez a régió is 4h-s szint volt, így itt  lehetett limittel operálni, de ha jelre vártunk akkor itt is kialakult a 2 alj, bár itt nem adott nagyon szép jelet a 2. aljnál! Sajnos e pár esetében a nagyobb idősíkű gyertyák nem adtak nekem plussz információt!

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr21203974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Izi Fx 2009.06.23. 19:46:07

A képek most még nem a kért formátumban kerültek fel, de ígérem nemsokára már úgy fognak...

fxbloo 2009.06.24. 00:18:03

Mind a két esetben lehet látni hogy 3szor indul meg az ellenállás felé és 3.ra is visszapattant . Szerintem a biztonságos pozinyitáshoz elengethetetlen hogy többször megtesztelje a szintet. Ha mind a 3mat kitünően látni akkor én még megvárom amig a 3 leszúrás alakította range fölé megy az ár és csak onnan keresek belépőt. Erre a legalkalmasabb ha visszateszteli azt a range-et. Ha erős a szint megvannak a visszapattanások és fölé megy az ár , akkor csukd be a szemed és nyomd meg a gombot bátran, a többit meg bízd a piacra.

Kollegensky 2009.06.24. 17:50:08

@fxbloo: Visszanéztem GBPUSD-n viszonylag hosszú időre,és láss csodát szinte minden esetben igaz a megállapítás. Nagyon köszönöm az infót, mert rendszerint elkapkodom a beszállást!

Izi Fx 2009.06.24. 19:59:01

@fxbloo: @Kollegensky: A belépésre millió lehetőség van, én csak 1 változatot képviselek. Természetesen lehet úgy is, ahogy fxbloo kolléga írja! Ellenben ahhoz hogy a belépők megfelelőek legyenek, kell 1 feltétel, miszerint minden belépőnek megtervezettnek kell lennie!!!

fxbloo 2009.06.24. 20:48:33

@Izi Fx: Egyet értek. Még az elött fel kell állítani a hipotéziseket mielőtt megtörténnek. Ha ez és ez történik akkor ez és ez lesz, ha viszont másfelé megy akkor vagy kimaradok, vagy arra is gyártok egy hipotézist persze előre. Izi fx-nek igaza van, meg kell tervezni és várni kell rá. ha meg nem az történik akkor hagyni a fenébe.

fxbloo 2009.06.24. 20:52:13

még valami, minél magasabb idősíkra megyünk annál inkább érvényes hogy már közvetlen a visszapattanásra is lehet játszeni szerintem, ahogy Izi fx írja. Én 1 percesen nézem (eurusd) ezért próbálok biztosabbra menni.

Izi Fx 2009.06.25. 14:36:54

@fxbloo: Örülök h. egyetértesz! Írod, h 1 percesen nézed a pattokat, az érdekelne, h milyen idősík szintjeit játszod meg ilyenkor? Tehát számodra mely idősík szintje adja meg a kellő "biztonságot"?
süti beállítások módosítása