Felmerült egy kérés, hogy az általam használt gyertya konfigokat bemutassam. Következzenek hát egyszerűen 1-1 képpel! Házi feladat az összes hozzájuk köthető információ beszerzése, hiszen ezek rengeteg helyen fellelhetőek a neten...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után még 1 házi feladat utána járni az "evening star"-nak, az "evening doji star"-nak és a "bearish engulfing"-nak.

 

 

 

 

 

 

 

Végül ide is beillesztettem a "pin bar" gyertyát is!

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr641241949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abunba 2009.07.13. 15:36:08

Szia Izi!
Köszönöm a segítséget! A házi feladatot is megoldottam! :)
Jaj, de nagy csönd lett hirtelen itt a blogon! Mindenki nyaralni ment?
Abunba

DiNo 2009.07.13. 16:30:08

Hali Izi!
Tudom, hogy még nem taglaltad azt a témakört amiről kérdezni szeretnék, de hát tényleg nagy a csönd:)

1., Limit megbízásnál, ha "4h-s idősíkon a trend él, 4h-s szinthez visszahúzódott az árfolyam, a szint egyértelműen meghatározható" hova teszed a stoppot? Gondolom nem az előző völgy alá ahogy GG tenné ( emelkedő trend esetén ), mert akkor azt nem nevezhetnénk daytrade-nek ráadásul az RR sem jó. Ilyenkor használod az ATR-t, vagy valamilyen más technika szerint állapítod meg a stop helyét? Ez nekem nem teljesen világos...
2., Hogyan manageled a pozikat daytradenél...? Milyen jel, esetleg szisztéma alapján zárod ki teljesen vagy csak egy részét? Szoktad napon túlra is nyitva hagyni egy részét...?

Üdv:
D.

Izi Fx 2009.07.13. 18:17:52

@abunba: most van a pihenés ideje! Ajánlom mindenkinek, hogy használja ki, mert van pár új ötletünk GG-vel, úgyhogy kell majd az energia az olvasáshoz is ;-)!

Izi Fx 2009.07.13. 18:27:27

@DiNo: Hali Dino Mester!

Az első kérdésedre a válasz az, hogy természetesen nem az előző völgy alá teszem a stopot, mert az mint írod nem DT lenne. A stop elhelyezést az alapfeltételből, miszerint "a szint tart" fogom levezetni! Tehát a stopot oda kell tenni, ahol már nagy valószínűséggel megdől ez a feltétel. Ebben lesz szerepe az ATR-nek is. De ez viszont már egy következő bejegyzés témája lesz...

Sajnos a többi kérdésedre most nem tudok válaszolni pláne nem kommentben, de megnyugtatásul azért leírom, hogy ezekről mindről beszélni fogok elég részletesen Ha sajnáltatni akarnám magam :-), akkor azt mondanám, hogy a neheze a stratégiám kitárgyalásának még csak most jön.

A következő bejegyzések a H1-es, H4-es jelekről fognak szólni, illetve ezek kapcsolatáról kiegészítve az M15-ös jelekkel, de csak jövő héten, mert én is beiktattam pár nap újabb pihenőt!

Természetesen nem hagylak Titeket bejegyzés nélkül, a héten fogok még írni...

DiNo 2009.07.13. 19:09:43

@Izi Fx: OK köszi! Jó pihenést! Várjuk a folytatást :))

StLui 2009.07.23. 14:44:44

Mivel forex-ről beszélünk, ugye akkor elfogadod, hogy a gyertyakonfig előbb lévő gyertya zárója és az utóbb lévő gyertya nyitója soxor egyenlő és nincs köztük gap max 1-2pip?
Főleg a legfölül lévő morning star-os rajzon, a középső gyertyánál érdekes ez, fontos-e hogy lejjebb nyisson?

Izi Fx 2009.07.24. 11:59:59

@StLui: természetesen ilyen helyzetben nem várom el h gap legyen! Ellenben ha egy gy. konfig. feltétele az h. zárjon egy másik gyertya testének alá/fölé, akkor azt már szigorúan nézem!!!
süti beállítások módosítása