GabiGabi 2009.07.27. 13:26

Figyelemfelhivás

Ebben - a 4h-s swing pullback setup szempontjából - unalmas időben, arra gondoltam, hogy egy figyelemfelhivással fordulok felétek.

Arra szeretném felhivni a figyelmeteket, hogy amikor poziba akartok lépni, akkor nagyon fontos mindkét irányt figyelembevenni és számolni mindkét iránnyal. Miért is mondom ezt ? Mert saját tapasztalatból tudom, hogy ha nagyon biztos voltam egy irányban, nem egészséges önbizalommal, hanem túlzott elbizakodottsággal, na akkor büntetett a piac mindig. Most olvasgatom egyes fórumokon és blogokon, hogy egyes devizapárok iránya "egyértelmű". Na ekkor kell vigyázni és megfontoltam figyelembevenni minden eshetőséget. Az eredeti kockázati szintet ne növeljük ilyenkor se, számoljunk mindig a nekünk kedvezőtlen iránnyal is, nézzük meg, hogy ha a stop üt ki, akkor azt a veszteséget lelkileg és anyagilag el tudjuk-e viselni.

Egy mozgásnak ne keressük soha az alját és a tetejét, mert ez mindig "drága" dolog. Nem kell feltétlen az alján venni és a tetején eladni, ahhoz hogy sikeres tudj lenni ezen a piacon.

Tehát csak óvatosan, és alázattal közeledjünk a piachoz. Vegyük tudomásul, hogy ő a nagyobb és ezt soha ne felejtsük el. Mindig legyen egy olyan pont, ahol beismerem, hogy a nyitási feltételek már nem élnek és zárom a pozimat. Ide tegyem a végső stoppot. És ugye ezt már nem is kell mondanom: stoppot mindig használjunk, mert a kockázatunkat csak igy tudjuk tervezni.

GG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr71270915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fxbloo 2009.07.29. 14:31:58

Ehhez annyit fűznék hozzá hogy volt nemrégiben egy pozim aminek a célárát egy erős ellenállás közelében határoztam meg. úgy gondoltam ha megtorpan akár elötte is kiveszem. A trend gyönyörűen épült és én már láttam ahogy átviszi majd az ellenállást mint kés a vajat. Már azt fontolgattam hogy akár napon túl is tartom a pozit mert az 1h 4h trend is gyönyörű. Az ellenállás megfogta és én hülye még akkor sem vettem ki a pozit a kis haszonnal, amikor már egyértelmű volt a bukás. A tanulság az volt számomra hogy még akkor is tarsam be a szabályaimat amikor a piac nagyobb haszonnal kecsegtet. Egyébként ez nem volt az első ilyen eset.
süti beállítások módosítása