Izi Fx 2009.08.13. 10:41

EurUsd a mai napon

A mai nap szép szinteket nem tudok Nektek mutatni, úgyhogy egy kis elemzést írok az EurUsd párról!

Először is nézzük meg a trendirány. Noha a blogon az utóbbi időben sokszor volt szó az EurUsd trendjéről és a csúcs-völgy elemzés nem az én asztalom, hanem GG-jé, mégis felteszek egy képet erről.

Ezen a képen látható a csúcs-völgy elemzés, mely jól mutatja, hogy a 4h trend felfele van. A kérdőjel azt fejezi ki, hogy itt most nagy talány, hogy folytatódik-e a trend, vagy esetleg kialakul egy dupla csúcs.

Mivel a trend még mindig felfele mutat és a képen látható trendvonal sem esett el (tehát nem zárt alá az árfolyam), így én még mindig a long irány favorizálom.

A long beszállót jelen esetben az 1h-s charton keresem.

Itt látható, hogy konkrétan hol és miért ott keresem a beszállót. Tehát ennek a kis emelkedő ágnak a fibo 50-61.8 -as szintjének a környéken keresem az 1h-s gyertya konfigurációt. Ha ez így alakulna, akkor fel lehetne úgy is fogni ezt a mozgást, mint a trendvonal visszatesztje...

 

Ezután áttérek egy kevésbé konzervatív, mondhatni agresszív kereskedési stílusra., de ezt csak, mint példa mutatom be. Mint mondtam az EurUsd emelkedő 4h trendben van így én a longot keresem. Azonban van lehetőség (és sokan alkalmazzásk is) a counter trend trading lehetőségét is.

Ennek az a lényege (ami a szóban is benne van), hogy trend elleni kereskedés történik.

Itt újra a 4h-s chartot mutatom, azt a zónát, ahol véleményem szerint logikus érveket lehet a short mellé tenni! Hogy ezt a típusú kereskedést folytatjátok-e, nem tudom, csak azt akartam vele kifejezni, hogy ezt is lehet de ezt is csak előre eltervezetten, objektív érvekkel alátámasztva!

Izi Fx

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr531306688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StLui 2009.08.13. 15:55:29

h1-en figyelve, hogy kicsit tovább ment az árfolyam, még szebben összeérhet a szinted a trendvonallal, felemelkedik a trendvonal a szintig mire leérne
esetleg :)
süti beállítások módosítása