Kicsit bulvárosra veszem a témát, így az EurHuf árfolyamáról írok egy rövid szösszenetet. Ez a bejegyzés egy sorozat kezdete lesz, melyben most az említett pár magasabb idősíkú technikai elemzéséről lesz szó, míg a későbbiekben rátérek a fundamentális elemzésre is, természetesen csak ha igény van rá.

Tudom, hogy az EurHuf árfolyama sokakat érdekel, ezért is írok róla, de előre szólok, hogy nem áll szándékomban jóslásokba bocsátkozni, pusztán tényeket kívánok közölni...

Akik követik a blogot, tudják, hogy én ha átfogó, nagy idősíkú elemzésről beszélek, akkor a hetes charttal kezdem.

 

Mit is akartam ezzel a grafikonnal szemléltetni? Talán kitűnik a berajzolt ellipszisekből, melyek korábbi csúcsokat jelölnek. Természetesen ezeken kívül még egyéb dolgokat is berajzolhattam volna, úgy mint a 2008-as én második felében kialakult konszolidációs zóna. Mindezen okok arra engednek következtetni, hogy a behúzott vonal egy erős támasz szint, mely korábban ellenállásként funkcionált. Tehát a hetes chart alapján az a konklúzió, hogy egy támasz zónában vagyunk.

Ezután rátérhetünk a napos grafikonra.

 

Itt fennhagytam a fontosabb technikai elemeket, úgy mint a fibonaccit, illetve a behúzott szintet és emelett kiegészítettem a napos grafikonra feltehető egyéb elemekkel!

Itt jól látható, hogy szépen folyik lefele az árfolyam a korábbi csúcsról. Eleinte egy csatornában mozgott, mely később inkább egy ékké alakult át. Az ilyen ékekből bármennyire is hihetetlen felfelé történő kitörés következtethető! Ez már meg is történt, az ék, vagy csati felső szárát áttörte, jelenleg felülről teszteli vissza...

Az utolsó idősík a 4h-s...

 

Itt újfent a grafikonon hagytam a fontosabb elemeket, illetve kiegészítettem egy csúcs-völgy elemzéssel (zöld vonal jelzi). Ez alapján elmondható, hogy a 4h-s csökkenő trend még töretlen!!!

 

Konklúzió gyanánt azt lehet elmondani, hogy az árfolyam a hetes idősíkon támasz szinthez ért, napos idősíkon nem trendel szépen lefele, ha a csúcs-völgy elemzést vesszük alapul, inkább csak csurdogál, de apró jelet már mutatott a megtorpanásra, míg a 4h-s csökkenő trend él!!!

Mindezekkel természetesen nem trade ajánlást tettem, inkább csak a helyzet bonyolultságára akartam fehívni a figyelmet.

Izi fx

A bejegyzés trackback címe:

https://deviza.blog.hu/api/trackback/id/tr711339754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DiNo 2009.08.26. 14:54:04

Köszönjük szépen az elemzésed Izi! Az azért elgondolkoztató, hogy ma a jó IFO ellenére eladták ez eurót... Szóval csökkeni látszik a kockázatkedv, ami nem kedvez a carry-nek.

Izi Fx 2009.08.26. 17:59:51

@DiNo: Az ilyen apróságokra is érdemes figyelni, mint amit említesz, hisz a hangulatról lehet következtetéseket levonni belőlük...
süti beállítások módosítása